167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » terhesség alatti görcsök, 25 hetesen normális?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. augusztus 16. 21:04
Inga6


Regisztráció: 2010-12-18
Hozzászólások: 73
Rang: [zászlós]

Szia!
Nekem kb. a 13-14 héttől görcsölt a hasam.Eleinte éjszaka, majd nappal is rám tört, nekem mindig bal oldalt a petefészkemnél.Olyan fájdalmat éreztem hogy kibírhatatlannak tűnt.És képzeljétek eleinte mindig abban az időpontban amikor meg kellett volna jönni-e, majd később más időpontban is.
Ez kb. 3 hónapig tartott, majd talán a 25. héttől már nem is emlékszem hogy jelentkezett volna.A doki nekem azt mondta ez természetes hiszen rendeződnek odabent a dolgok, és mielőtt beszéltem volna vele én Magnézium tablettát kaptam be a fájdalom pillanatában,ami rögtön segített is, így később volt hogy nem is fájt én mégis kaptam be egyet egyet.A doki is ezt javasolta!
A szülés végül császár lett, mert faros volt a picim, de én addig nem nyíltam ki egyáltalán.Ja és vérezni sosem véreztem, ez fontos!
Remélem tudtam segíteni!!


2012. augusztus 16. 14:59
b.mesi



Regisztráció: 2012-04-17
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia! Első terhességemnél a 18. hét körül kezdett keményedni a hasam, volt olyan, hogy munkában menet úgy begörcsöltem, hogy egy kerítésben kapaszkodtam meg.
Akkor még nem tudtam, hogy ez gáz, a dokimnak amikor mondtam megvizsgált, mondta, hogy akkor emelt dózisú magnézium és kiírt táppénzre. Ő mondta, hogy ezzel nem szabad szórakozni, hiszen ezt hívják jóslófájásnak, ami 0 36. hét előtt korai és veszélyes! Itthon pihentem, nem kellett állandóan feküdni, de a stressz rásegít a keményedésre, próbálni kell nyugodt környezetet teremteni, ez nem könnyű A 32. héttől voltam teljesen nyitott 1 ujjnyira és ekkor több héten keresztül távozott a nyákdugó, ami szülés előtt szokott alapból, akkor ment a para, de itthon voltam. Ennek ellenére a pihenés+magnéziummal 41+2 hétre indítani kellett nálam is a fiamat, sajnos sürgősségi császár lett végül, de a lényeg az, hogy nem feküdtem kórházban és itthon is csináltam mindent, csak visszafogottan. Hosszasan írtam le, de a lényeg meg van, tehát nem normális a dolog, de jól kezelhető! Az orvosoddal konzultálj, akkor van nagyobb baj, ha vérzés is társul a görcsökhöz.


2012. augusztus 16. 13:48
Katci77



Regisztráció: 2009-12-01
Hozzászólások: 830
Rang: [alezredes]

Szia!
Én rengeteget görcsöltem a terhesség alatt, a 13. héttől egyre sűrűbben, volt olyan, hogy egész álló nap betonkemény volt a hasam! Marékszámra ettem a magnéziumot, No-Spa-t, kaptam Cordaflexet is.
Volt, hogy csak kemény volt a hasam, de volt, hogy masszívan fájtam is ...
Nálam hála Istennek ez valóban csak "fiziológiás" keményedés, görcs volt, mert a méhszájam totál zárt maradt,sőt, indítani kellett a szülést is, de azt csak doki tudja megmondani, hogy nálad mi a helyzet!
Szerintem is menj orvoshoz!!!
Magnéziumot szedhetsz addig is, de más gyógyszerhez orvos kell!


2012. augusztus 16. 11:31
trena



Regisztráció: 2009-04-25
Hozzászólások: 2755
Rang: [vezérezredes]

Hol érzed a görcsöket? meddig tart?
Magnéziumot szedsz??
Hívd fel, vagy keresd meg a dokidat, hogy megnyugtasson!
Amúgy ez normális, de nyílhat tőle a méhszáj!


2012. augusztus 16. 11:28
Oli Oli


Regisztráció: 2012-08-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

kérlek segitsetek!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek