167729 tag

2024.03.28.
Gedeon, Johanna napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Sziasztok! Hihetetlen, hogy rátaláltam erre a fantasztikus oldalra!

ladri6



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu



Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>

2013. február 03. 16:21
Betti80



Regisztráció: 2008-05-26
Hozzászólások: 1926
Rang: [altábornagy]

Ó Andi látom közben írtál!Hát igen nem egyszerű nálunk az altatás, de próbálom én is arra terelni az utat, hogy egyedül aludjanak el. sokszor nehéz megállni, hogy az ember ne kézben altassa el, olyan édesek ahogy bújnak!!Ezzel én is agy vagyok, hogy reggelig dajkálnám őket,de igen egyre nehezebbek!Ti hányszor alszotok még napközben???Húúúúúúú séta hát igen az még nagy mutatvány lesz biztosan!!
Puszi nektek is!!!


2013. február 03. 16:13
Betti80



Regisztráció: 2008-05-26
Hozzászólások: 1926
Rang: [altábornagy]

Sziasztok!

Anilla igen valóban nagyon drága az ára ennek a hintának (pedig amint írtam nagyon jól jöhet ikreseknél és valószínű egy baba érkezésekor is)!9kg-ig használható úgyhogy szerintem már nem érdemes annyi pénzt beleölni, de természetesen ezt Te tudod!Hát hinta féleségről beszúrok pár linket alul Neked,de ha gondolod én elküldöm neked email-be (csak kérlek küld el a címed) a képet,hogy a férjem milyet csinált, egyszerű olcsó babahordozóból!Azt sokáig tudjuk használni!Az enyémek szívesen alszanak el benne,pedig már állnak másznak, de lehet babája válogatja!
A mi Kincseink 30+1 hétre születtek Bettike 1400gr-mal 39 cm-rel Attila 1870gr-mal és 44cm-rel született meg sürgősségi császárral!2012.Január 20-án születtek meg és március 28-ra voltam kiírva!Mi is ilyen tájban kezdtük el a hozzátáplálást ahogy Te is írod!

Itt van pár link egy nagyon szuper hintáról én még nem mondtam le róla:
http://leagan-beto.eu/hu
http://babzsakuniverzum.hupont.hu/33/vaszon-babahinta
Hát ezeket tudom én ajánlani, de lehet, hogy másnak van jobb ötlete.Egyik ismerősnek ilyen van és imádják!!!

Minden jót nektek,azért majd ha lesz egy kis szusszantnyi időd, gyere és mesélj várom nagyon!!!!!

Többiek tényleg nagyon leállt az a topik!!!


2013. február 03. 16:03
andrea.c



Regisztráció: 2008-07-14
Hozzászólások: 1284
Rang: [ezredes]

Sziasztok!

Anilla én is mindig egyedül vagyok a lányokkal..,menni fog majd meglátod..Ikres anyukák nagyon leleményesek tudnak lenni.. Az én férjem csak vasárnap van velünk egész nap,7köznap éjszaka ér haza..eleinte nehéz volt,és mire belerázódsz,jön egy újabb feladat..,mint pl.járás. Elárulom később sem könnyebb,sétálni kell segítség,mert ketten bizony kétfelé mennek..:)) De valahogy mégis belerázódsz a dolgokba,és szépen gördülékenyen megy minden..
Én ikreim is 32.héten születtek (1660,1860gr) ..,most 15hósak lesznek.
A hozzátápit 4.5hósan kezdtük..igazából kezdetben csak kóstoltatás volt,de jó,hogy elkezdtük időben,mert bizony hetekig a szájukat sem nyitották ki. Szoptatás egymás után ment nekem csak,de szerencsére az egyik lányka mindig türelmesebb volt..,ez most is így van. Kanalazni egyszerre esznek...,minden úgy megy nálunk is,mint Bettiéknél.
Viszont az altatás az szerencsére az ágyukban,maguktól megy egyszerre. Nem kell ringatni,simizni.. Korábban nekünk is volt hintánk,és örültünk,ha abban elaludtak,és nem kellett hosszú percekig ringatni ölben..(bár én reggelig fognám őket,de egyre nehezebbek..) Erről aztán gyorsan leszoktunk,mert meg kell tanulniuk egyedül elaludni..,a hintát is kinövik egyszer..,(mint ahogy ki is nőtték)..aztán meg mi lesz?
Hiszti az bizony kemény a két kicsitől,de valahogy ehhez is hozzá szoksz...
Én azt tanácsolom,hogy egyszerre próbáld meg altatni a babákat..,nálunk percre pontosan egyszerre is ébrednek..


2013. február 02. 14:43
Anilla


Regisztráció: 2012-02-15
Hozzászólások: 610
Rang: [alezredes]

Koszonom, lányok, nagyon rendesek vagytok! Betti, néztem ezt a hintát, nagyon drága. Meg lehet venni kéz alatt is, de érdemes még, ha a babák már 7 és 6 kilósak? A tieid mennyi idosek most? Bocs, de ilyen részletekre már nem emlékszem. Van valami ilyen hintaféleség nagyobb gyerekeknek is? Ha már mászni fognak, gondolom, nem akarnak majd benne lenni. Én tudom, és elnézést is kérek érte, hogy ezeket az infokat meg tudom szerezni keresgéléssel is a neten, de erre nincs sajnos idom jelenleg. Betti, hányadik hétre szuletett Attila és Betti? Nekem a 32.-re, és most kezdtem etetni oket az elso kajákkal. Aug. 6-án szulettek, a termínusom szept. 28-án volt. Koszi még egyszer!


2013. február 01. 23:25
Betti80



Regisztráció: 2008-05-26
Hozzászólások: 1926
Rang: [altábornagy]

Sziasztok!

Kedves Anilla,hát először is higgy magadban meg fogod tudni csinálni!Mi sokat voltunk vagyunk hármasban, hiába van a nagy fiam aki sokszor segít persze, de hát neki is kell tanulni és kell a szabad idő,elvégre ő is gyerek!!!

Szóval az enyémek 90%-ban mindig egyszerre keltek egyszerre feküdtek (ez így van a mai napig is).Betti türelmesebb volt az etetés tekintetében így mikor nem együtt szopiztak, akkor ő volt a második szinte mindig, így nem volt sírás.Etetések után általában,volt időm megbüfiztetni Attilát és oda raktam mellénk, így nem volt panaszkodás, ha még is volt/van egy zenélő pillangónk azt elindítottam és azt hallgatta.Én imádtam együtt ciciztetni őket,ők is szerették szerintem!Azonban ha kanálból is esznek már, akkor érdemes együtt etetni őket,ezt én így csinálom, egy falat az egyik babának egy falat a másik babának, ezt nagyon megszokták már, de hamarosan már önállóan kanalaznak az enyémek.

A játszószőnyeg és egy kölcsönbe kapott Fischer Price akváriumos óceán varázs hinta sokszor a segítségemre volt, csak ajánlani tudom, minden ikres mamának itt a linkje: http://www.youtube.com/watch?v=-pSD1OYKBqQ. Ezt a hintát mind ketten szerették, így volt mindig időm a másikukra.Pár hónaposan a mieink még elaludtak maguktól, aztán már csak kézben ringatásra.Sokáig míg bírtam (a súlyukra gondolok), egyszerre a kezemben aludtak el, csak a lefektetéskor adódtak gondok, de ezeket is megoldottam (nagy ágy előtt óvatosan lehajoltam és egymásmellé tettem a két gyönyörűséget,majd be a kiságyba).Mivel egyedül nem nagyon kivitelezhető a két gyerkőc kézben való álomba ringatása huzamosabb ideig, így a későbbiekben az egyikőjük a hintába aludt el, amiből természetesen kivettem mikor elaludt, így nem szokott hozzá.A másik kis Édes,pedig a kezemben!Természetesen ezt mindig felváltva próbáltam csinálni, kisebb nagyobb sikerrel!A mai napig hasonlóképpen alszunk el, a párom szerkesztett bébi hordozóból házi készítésű biztonságos baba bölcsőt-hintát ezt imádják 5 perc és alszanak, ha éppen nem kézben vannak!Sírás: hát én, ha éppen úgy adódik, hogy mind a ketten együtt pityerednek el, akkor felveszem mind a kettőt,már nem bírom annyira, de látom ez milyen sokat jelent nekik, igazából nem tudnék választani!Leülök a földre így nem kell emelni és az ölembe bújhat mind a kettő!!!

Én úgy érzem, a gyerekek rengeteget segítettek és segítenek nekem,meglátod nálad sem lesz probléma!Felfedezik szépen egymást,lesz aki mindig enged egy kicsit, mikor éppen kell!Ahogy nőttek és napi rend kialakulóban volt,próbáltam úgy csinálni, hogy sokat énekeljek nekik, tornázzunk ezek mindig jó időtöltések voltak és jelenleg is azok!Ez most már bővült meseolvasással is.

A sétához nekem is segítség kell, ami napig, mivel ki kell venni a babakocsit és nem is sorolnám.Ám volt, hogy segítséget kértem mástól,jó nem mindig de a cél érdekében!!!!Ha már elindulnak akkor már ez is kicsit könnyebb lesz, de mondjuk mire elindulunk majd.......

A főzések pedig éjszakára mikor aludtak/alszanak vagy nap közben mikor álomra hajtották/hajtják a fejüket!Pár hónapja még sütök is házi péksütiket, kuglófot kalácsot amit ehetnek, meglátod egyre több mindent tudsz majd csinálni!Estére biztosan nem kell majd altatni Téged sem, de ennél "szebb fáradságot" el sem tudok képzelni!Imádom őket!!!

Féltem én is, hogy, hogyan fogom tudni ellátni őket, ugyanezek a gondolatok jártak az én fejemben is.Természetesen először mindent ki kell tapasztalni de a gyerekek a főnökök, mi csak másodhegedűsök vagyunk!!

Záróként csak annyit írnék, hogy meglátod milyen ügyesek lesztek!Kíváncsian várom már előre, hogy milyen boldogan fogsz arról a "kis világról" mesélni amiben a nap hosszabb részében hárman vagytok/lesztek!

Hátha a lányok írnak még használhatóbb tapasztalatokat !!!!

Minden jót kívánok nektek!!!!

Szerkesztve: Betti80 által, ekkor: 2013. február 01. 23:26


2013. február 01. 18:36
Betti80



Regisztráció: 2008-05-26
Hozzászólások: 1926
Rang: [altábornagy]

Sziasztok!

Anilla később próbálok írni!Most a Kicsiktől nem tudok!A fiacskáidról láttam a képeket gyönyörűek!

Üdv mindenkinek!


2013. február 01. 16:10
zéné



Regisztráció: 2012-01-24
Hozzászólások: 794
Rang: [alezredes]

Szia Anilla!

Ez a topic nem nagyon pörög. Nézz át a "Végre sikerült"-be, ott van Henne akinek 2 bébije van, ill. van egy lány aki hármas ikreket vár. Ők elég gyakran írnak oda, hátha hamarabb kapsz segítséget!


2013. február 01. 13:32
Anilla


Regisztráció: 2012-02-15
Hozzászólások: 610
Rang: [alezredes]

Sziasztok ikres anyukák!

Segítsetek nekem, légyszi! Úgy néz ki, a féléves ikrekkel egyedul leszek tobbszor egész napokat. Hogyan lehet gyozni két babával? Hogy csináltátok ti? Volt itt valaki, aki egyedul gondoskodott egyszerre a kettorol? Hogyan megoldani, mikor mindketto sír és mindketto éhes? Egyszerre szoptatni csak akkor tudok, ha valaki felsegíti oket, bofiztet. Nem tudom, mit tegyek, míg altatom az egyiket, mi legyen a síró másikkal? Koszi szépen. Nem akarom csesztetni mindig a férjemet, hogy siessen haza, hisz pénzt keres, de akkor meg kell tanulnom egyedul gondoskodni róluk.


2012. október 23. 13:59
szatimcsi


Regisztráció: 2008-01-28
Hozzászólások: 54
Rang: [zászlós]

Sziasztok! Koszi, hogy irtatok. Betti sorstarsak vagyunk rokakoma tekinteteben :) , meg en is hanyok de a nagyon durva (reggeltol- estig rokazas) reszen tul vagyok. Ti kg-ban hogy gyarapodtatok? Felteve ha meg emlekeztek ra. Nem tudom hogy mekkorara fog noni a pocakom, de en ugy felek tole hogy nem birom ki vegig. Alig 160cm vagyok es valahogy nem birom elkepzelni, hogy hogy a csudaba fog bennem ket baba elferni. A kisfiam is 57cm-el szuletett es mar akkor is ugy ereztem szetreped a pocakom. Hat vannak felelmeim... De nyilvan ezzel nem vagyok egyedul.


2012. október 17. 22:52
Betti80



Regisztráció: 2008-05-26
Hozzászólások: 1926
Rang: [altábornagy]

Sziasztok!

Panka már hiányoltalak a másik topikban!!Remélem jól vagytok, látom szépen gyarapodtok!Tehetnél majd fel képeket Marciékról nagyon kíváncsi vagyok rájuk!Gondolom már szinte mindent esztek?!El sem hiszem, hogy már elmúltak 1 évesek, hiszen még nem rég izgultunk értetek!

Üdv Timcsi az ikres mamik táborában!Szerintem sem lesz gond, ahogy Panka is írta, megbirkózol majd a fiúkkal!Nekem is van már egy fiam 12 éves, úgy jöttek az ikrek, egy fiú és egy lány!Én az első 5 hónapot szinte végig rókáztam, csak a vajas piritós,a sima tészta és a Fanta maradt bent!Imádtam pocakosnak is lenni!30+1 napon sürgősségi császárral születek meg a Kis Szerelmeink Bettike 39 cm 1400gr,Attila pedig 44 cm 1870gr!Betti 6 hetet,Attila 4 hetet töltött el a kórházban ez szörnyű volt, de melyik édesanyának ne lenne az!Hát lefoglalják az ember mindennapjait az biztos,reggel van aztán azt veszem észre,hogy mindjárt megint fürdetünk!Az enyémek most lesznek szombaton 9 hónaposak!Kúsznak-másznak-felállnak mindenhol, imádják egymást, mi pedig őket!Én mindig ikrekről álmodtam és soha nem bántam egy másodpercig sem, hogy ketten jöttek!Kérdezz nyugodtan és valamelyikőnk biztosan fog tudni segíteni,addig is nagyon boldog babavárást kívánok!!!!!

Tényleg kihalóban van ez a topik nagyon!!!

Többiek?

Mindenkinek minden jót!!!!


2012. október 17. 22:00
pöttyöspanka


Regisztráció: 2009-08-15
Hozzászólások: 534
Rang: [alezredes]

Kedves Timcsi!

Ez a topik eléggé halódik, de hátha felébreszthetjük. Gratulálok a fiúkhoz, és hidd el, bele fogsz jönni. Főleg, hogy egyszer már végigcsináltad egy babával. Jól viseled a terhességet? Dolgozol még?
Én azt javaslom, pihenj sokat, mert az ikerterhességnél nagyobb a rizikó, de nem szabad túlparázni.
Én jól viseltem, és szívesen emlékszem vissza a várandósságra. Nekem egy kisfiú és egy kislány volt a pocakomban, Marcell és Lilla. Kicsit hamarabb jöttek, 34+2, császárral. De semmi gond nem volt, 2hétig voltak kórházban. Csak nőniük kellett, meg megtanulniuk enni. Lilla 2400gr, 47cm, Marci 2250gr, 46cm volt. Most voltak 13hónaposak, és már a 11kg-ot súrolják. Hidd el, bele fogsz jönni. Nyugodtan kérdezz.
Ikres kismamákat van, hogy hamarabb befektetik, de ez orvosfüggő. Én a 32.héttől bent voltam a klinikán.


2012. október 17. 16:27
szatimcsi


Regisztráció: 2008-01-28
Hozzászólások: 54
Rang: [zászlós]

Sziasztok!

Új vagyok itt, legalábbis ebben a topicban igen :). 20 hetes kismama vagyok 2pici fiúval a pocakomban. Nagyon örülnék ha ikres anyukákkal beszélgethetnénk, kinek milyen volt a terhesség stb.. ki hogy bírta. Aztán meg a születés utáni időszak is nagyon érdekelne. Én marhára félek tőle. Már van egy kisfiam tudom egyel milyen :) de kettővel... Te jó ég...

üdv: Timi


2012. szeptember 14. 22:32
pöttyöspanka


Regisztráció: 2009-08-15
Hozzászólások: 534
Rang: [alezredes]

Kedves Encike!

Nagyon boldog névnapot kívánok Neked!

Holnap lesznek a babácskák 1 évesek. Megcsináltam a Lilla tortáját, gesztenyés-meggyes, anyukám meg a Marciét csinálja, csokisat. A babák irtó édik, mindenhol fel akarnak állni, a leglehetetlenebb helyeken is. Már egész ügyesen esnek. Sokat szórakoznak egymással, szívatják a másikat.
Tegnap voltunk koraszülöttgondozáson, meg voltak velük elégedve, majd csak 2évesen kell visszamenni.
Egyébként tegnap éreztem úgy, hogy van értelme a koraszülöttgondozásnak, mert egy tényleg hozzáértő orvos nézte meg őket. Fiatal kora ellenére nagyon jó benyomást tett rám, és annyira kedves volt a babákhoz. Alapos volt és barátságos.
Szóval, minden oké velük.
Majd még szemészetre kell menni ebben a hónapban. Marci meghaladta a 10kg-ot, Lilla még picit alatta van. 80,és 78cm-sek. Szóval nagyok. Ki a csoda gondolta még egy éve, hogy ilyen szépen megnőnek?

Vége a nyárnak, hátha életre lehetne kelteni ezt a topikot, írjatok magatokról ti is néhány sort.
Puszi Mindenkinek, Panka


2012. augusztus 08. 13:27
Betti80



Regisztráció: 2008-05-26
Hozzászólások: 1926
Rang: [altábornagy]

Sziasztok!

Köszönjük szépen Krebsi, de én már láttam a jó hírt!Neked további boldog babavárást kívánok!

Többiek hogy vagytok????Jól megállat ez a topik!

Pusszantás mindenkinek!


2012. augusztus 08. 10:14
Krebsi



Regisztráció: 2008-01-12
Hozzászólások: 6397
Rang: [altábornagy]

Sztem Anilla nem bánja ha berakom:
Tessék örülni!
Sziasztok!
Hétfon, augusztus 6-án kb. délelott 11-kor császárral megszulettek a kicsi fiúcskáim:
Viktor, 1980g, 44 cm
Kriszián, 1350g, 38 cm

Suru, fekete hajuk van, mint a férjemnek, tegnap láttam oket eloszor, amikor már a saját lábamon oda tudtam menni az inkubátorokhoz. Ez a klinika nagyon fejlett, ami a koraszulott babákat érinti, én bízom benne, hogy minden oké lesz. Egyedul lélegeznek, megkaptam a tudoérlelo injekciókat, emiatt kellett várni hétfoig a szuléssel. Rizikós volt, mert bármikor elcsoroghatott volna a magzatvizem.

Koszonom a támogatást a részetekrol, rendesek vagytok!



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek