167822 tag

2024.04.24.
György napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

A regisztrációm után rögtön bementettem az oldalt a kedvenceim közé.

KisMea



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » PreMens-barátcserje


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. március 04. 14:49
Angikaaa91


Regisztráció: 2011-10-01
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Én júliusban hagytam abba a fogamzásgátlót, és azóta elég rendszertelen a mensim, hol 29 napra jön meg, hol meg csak 35-re.
Figyelgetem magam, jövő hónaptól elkezdek hőmérőzni is, meg most ovuteszteltem.
Az a bibi, hogy ma kellett volna, hogy megjöjjön, vagy holnap (elvileg), és az ovuteszt kimutatta, hogy peteérésem van. Most mensi előtt. Namármost, ha megjön holnap, akkor nincs hova beágyazódjon a picuri :(
Szerintetek ebben is segít a barátcserje?
Olvastam már PreMensről, meg Agnuc Castus homeós bogyóról, meg ezer másról, amiben barátcserje van.
Melyiket ajánlanátok?:)
Köszönöm előre is!


2012. február 07. 23:34
nyuszuli


Regisztráció: 2012-02-07
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Még új vagyok itt, és nem is volt elég időm mindent elolvasgatni, de ugy gondolom, minden nap számít, szóval gyorsan elmondom a tapasztalatomat a barátcserjével kapcsolatban.
Pharmekal Chaste tree berry 400mg-ot vettem az Oktogonon egy gyógynövényboltban és 8év fogamzásgátló szedése után november végén abbahagytam a tabit, elkezdtem szedni a fent emlitett készítményt és február elsején megjött! :) Ez szinte csoda, azt mondta a nőgyógyász, hogy 5-6 hónapnál korábban kizárt, hogy megjön magától, annyira lestrapált a fogamzásgátló.Szóval most nagyon örülök, mert tuti, hogy a barátcserje segített! Egyébként 3ezer forint volt a 100szemes doboz és ha jól emlékszem sokkal kisebb dózis a premens ugyanennyi pénzért kb.
Nagyon szeretnék teherbe esni, bár még csak november vége óta próbálkozunk.
Mindenkinek sok sok türelmet és sikert kívánok, remélem segítettem a hozzászólásommal.


2012. január 10. 10:20
Julka


Regisztráció: 2010-10-07
Hozzászólások: 516
Rang: [alezredes]

Szia Bolenn!

Nagyon köszi a sok tanácsot. Este beszélgettünk a Férjemmel,és úgy döntöttünk, valószínűleg a 6 hónapot nem várjuk ki, de hármat igen.. Hátha..
Endokrinológiára kell beutaló? A háziorvosommal végképp nem szeretném megosztani a "problémám", nem szeretném, ha mindenki erről csacsogna.. Sajnos nálunk ez a helyzet...


2012. május 04. 12:02
szkatha


Regisztráció: 2011-08-23
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Szia Julka!


Javaslom, hogy keressétek fel a BMC-t (Budai Meddőségi Centrum) a János kórházban. Nem kell beutaló, mi is anélkül mentünk saját szakállra.
Ott ingyenesen teljes körű vizsgálatot csinálnak mindkettőtöknek (tehát nm kell hatszázfelé rohangálnotok) egy előzetes megbeszélést követően és a vizsgálatok után szükség esetén megkezdik a kezelést.
Kicsit futószalag-szerű ott minden, de tapasztalt, sok éve ezzel foglalkozó szakemberek kezébe kerültök. Indulásnak mindenképpen javaslom.


2012. január 09. 20:24
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Szia Julka!

Sajnálom, és hidd el, megértem. Én azért küzdök már évek óta, hogy egyáltalán odáig eljussak, hogy meg tudjak próbálkozni a teherbeeséssel. Bár a magánéletem is kacifántosan alakult közben, de már 4 éve szeretnék babát, és nem úgy fest, hogy közelednék a cél felé, tehát tényleg tudom, milyen az, amikor egy hülye pasi (mégha doki is), aki mellesleg idegen, olyan lazán közli, hogy sebaj, max várunk még fél évet.

A tesztoszteron problémaköréhez nem értek, de azt tudom, hogy a Clostilbegyt a peteérést segíti elő, és az agyalapi mirigyre hat (csakúgy, mint a Premens, és az általam szedett gyógyszer is), míg a Duphaston a progeszteronszintet növeli, és a ciklus második felében, a fogamzás után a megtartásban segít(ene).
Az viszont nekem gyanús, hogy azok a hormonok, amiket kaptál korábban is, valójában nem gyógyítottak, csak tüneti kezelést jelentettek. Vagyis nem az okot szüntették meg, csak atöbbi hormont erővel eltolták olyan irányba, ami mellett már valami rendes(nek tűnő) ciklusod lett. De biztos vagyok benne, hogy mind a magas tesztoszteron, mind a 2 éves sikertelenség valami másnak a következménye. Ez a roppant kedves és okos doki épp a lényeget nem találta és nem kezelte szerintem.
Továbbra is meg merem kockáztatni, hogy inzulinrezisztencia is lehet a dolog hátterében. Ha ezt ez a doki nem hajlandó megnézetni neked, kereshetsz egy belgyógyászt is, ő is elküldhet ilyen vizsgálatra. Vagy elmehetsz magánlaborba is, mint én is tettem. Oké, nem olcsó, de egyetlen vizsgálattal többet léphetsz előre a baba felé, mint ezzel a hülye dokival évek alatt.
Én azt javaslom, hogy fogd szépen a régebbi leleteidet (gondolom megvannak), és keress velük egy másik dokit, lehetőleg endokrinológust, aki többet tud és hajlandó segíteni.
A lelkieket meg próbáld meg megbeszélni egy jó barátnővel, a pároddal, vagy itt a fórumon. Itt a különféle babára vágyós topikokban csupa olyan lányt/nőt fogsz találni, aki pontosan érti a problémáidat. Legalább itt próbáld meg kiírni magadból a gondokat, mert az is sokat segít!


2012. január 09. 14:36
Julka


Regisztráció: 2010-10-07
Hozzászólások: 516
Rang: [alezredes]

Kedves bolenn! Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásod! Bevallom őszintén, én sem erre számítottam. 10 évig ehhez a dokihoz jártam, aztán pár évig másikhoz, és most újra elmentem az elsőhöz. Mivel anno Ő kezelt a hormonproblémákkal (tesztoszteron volt magas rendszeresen), így pontosan tudta, milyen cipőben járok. Egy megjegyzése nem esett jól: amikor azt mondta, hogy most már 3-6 hónapot tudunk várni...
Duphastont, Clostilbegyt-t és még vagy 3 félét szedtem a problémáimra. Most rendesen menzeszelek, de baba nem jön...
A vérvételt (3. és 24. napon) , illetve a spermiumvizsgálatot akkor szeretné a dokim, ha nem járunk sikerrel.. tehát 6 hónap múlva...
Köszi, hogy őszinte és kemény voltál! Tudod, már eléggé el vagyok keseredve... :(( És elég rossz az is, hogy ezt magamban próbálom megoldani, nem beszélek erről senkinek a környezetemben. Elég rosszul élem meg :(
Ezt a helyzetet, és az ezzel járó lelki problémákat is felvázoltam a dokimnak, magánrendelésen ráadásul... Ezek után kicsit elégedetlenül távoztam...


2012. január 09. 11:03
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Julka, azonnal keress másik nőgyógyászt! Ne haragudj, de már 1 év sikertelenség után a vizsgálatoknak kell következniük, az nonszensz, hogy 2 év után még egy hülye barátcserjével szúrja ki a szemed újabb félévre.
Mellesleg nem a levegőbe beszélek, én is szedtem PreMenset. Én ugyan nem azért, hogy teherbeessek, hanem vélhetőleg ugyanarra a hormonproblémára, ami neked is lehetett. A 2 év mensikimaradásból arra tippelek, hogy brutális prolaktinszinted lehetett, és Bromocriptint kaptál, eltaláltam?
Na, nekem szintén proalktinbajom van, csak épp a gyógyszer is hol működik, hol nem annyira, és egy kísérleti gyógyszermentes időszakban szedtem saját szakállamra a PreMenset, amiért utóbb a doki leszedte a fejemet, mert csak bekavart. Nem részletezem, a lényeg, hogy tényleg nem volt jó ötlet a barátcserje.
Attól még éppen lehetséges, hogy nálad működne, de akkor sem vaktában kellene még ezt sem felírnia. Ott kellene kezdenie, hogy teljes hormonsor neked (3. és 21. ciklusnapi hormonok: ösztrogén, fsh, tsh, lh, prolaktin, tesztoszteron, progeszteron), spermiumvizsgálat apának. Aztán emellé nagyon kellene még egy inzulinrezisztencia vizsgálat neked, amihez terheléses glükóz- és inzulinszintet kell nézni. Meg persze ultrahang, illetve ultrahangos cikluskövetés, azaz a vélt peteérés előttől kezdve pár naponta uh, hogy látszódjon, tényleg van peteérésed.
Bocsáss meg, de ha 2 év sikertelenség után a dokid enynire sem képes, és újabb 6 hónapra gyógynövényt javasol, akkor nagyon gyorsan új doki kell, mert így sosem lesz babád.
Bocsi, ha kemény voltam, de saját, és közeli ismerősök tapasztalatából is tudom, hogy bármit is fognak találni (mert fognak, 2 év nem véletlenül telt el sikeretelenül), azt még utána is hosszú idő lesz helyrehozni. Én a helyedben nem várnék (10 éve kezelnek meddőséget is okozó betegséggel, és még nem sikerült meggyógyulnom).


2012. január 04. 19:58
Julka


Regisztráció: 2010-10-07
Hozzászólások: 516
Rang: [alezredes]

Köszi aisa, megnézem :)


2012. január 04. 19:49
aisa20


Regisztráció: 2010-08-06
Hozzászólások: 186
Rang: [százados]

Szia. Én is szedtem. Aztán áttértem egy szintén barátcserje készítményre, ami dupla hatóanyagtartalommal harmadanyiba kerül. :)

http://www.apoteka.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2036&category_id=14&option=co
m_virtuemart&Itemid=1

Sajnos, nem lett baba, de volt spontán ciklusom, ami nálam már nagy szám. Most kezdem újra szedni.


2012. január 04. 19:48
Julka


Regisztráció: 2010-10-07
Hozzászólások: 516
Rang: [alezredes]

Köszi Petra! Köszi a hozzászólást! 5-6 évvel ezelőtt 2 teljes évig nem menstruáltam, komoly hormonproblémáim voltak. Az helyrejött gyógyszerekkel, a ciklusom is teljesen rendben van. Ma elmentem hozzá, hogy sajnos 2 év próbálkozás ellenére sincs még baba.. Azt mondta, elsőként próbáljam ki ezt, mert ezzel nem ártok, ráadásul nagyon pozitívak a tapasztalatok. 3-6 hónap után, ha nincs változás, jönnek a vizsgálatok... Azt hiszem nekem is kellene egy ilyen diagram, még sosem csináltam. Üdv: Juli


2012. január 04. 19:43
nagypetra


Regisztráció: 2011-11-23
Hozzászólások: 1395
Rang: [ezredes]

Szia Julka!

Én ezt szedem immáron két hónapja. Közel 13 év fogamzásgátló után, a rendszertelen ciklusból szép, rendszeres, 26 napos lett és jelenleg így néz ki.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/6477a53245519b24a9e8ba4175529806_111216_120104_1325635200_.png

Őszintén remélem, hogy 10-én pozitívat tesztelek!

Neked mi volt az ok, hogy ezt javasolta a nőgyógyász?


2012. január 04. 19:38
Julka


Regisztráció: 2010-10-07
Hozzászólások: 516
Rang: [alezredes]

Sziasztok! Az imént ezt a gyógynövényalapú kapszulát javasolta nekem a nőgyógyászom. Ismeri valaki? Esetleg tudnátok velem tapasztalatokat megosztani? 31 éves vagyok, 2 éve nem esem teherbe... Azt mondta dokim, hogy nagyon sok pozitív tapasztalata van, 50 feletti számról beszélt a saját páciensei körében. Várom válaszaitokat!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek