167802 tag

2024.04.19.
Emma napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » használati utasítás a babához (szopizás, kakilás, hasfájás, nátha és minden ami még megtörténhet)


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>

2011. december 15. 15:45
avaczine



Regisztráció: 2010-04-01
Hozzászólások: 5766
Rang: []

Viki, próbáld meg, hogy szopi után, ha már tényleg úgy látod, hogy eleget evett, akkor berakod a kiságyba, elmondod neki, hogy aludni kell, jó éjszakát kívánsz neki, égve hagysz egy halvány fényű kisvillanyt, és csak ha már nagyon hív, akkor mész be hozzá, hogy megnyugtasd, hogy ott vagy, ha kellesz neki. Ha csak gagyarászik, akkor elvan, előbb-utóbb elalszik, akkor le lehet oltani a villanyt. Ha nagyon sír, akkor vedd csak ki, kis szopi, puszilgatás, jó éjszakát kívánás, és mehet vissza. Nekem a kislányom el szokott így aludni, nézegeti a forgót az ágya felett, de akkor már nem kapcsolom be neki, hogy a zene, és a forgó állatok ne kössék annyira le, inkább csak nyugalom legyen akkor már.
Bár tutira a mensi is bekavart nálad. Ilyenkor a tejcsi íze megváltozik, vagy lehet nem annyira tartalmas már neki? Nem tudom, passz.
Az is jó, ha párod altatja szopi után, mert rajtad érzi a tejcsi illatát, rajta meg nem, tudja, hogy nem lesz szopi. Esetleg cumit próbáljatok neki, hátha az megnyugtatja. Mást én se tudok.


2011. december 18. 21:07
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

igen, köszi a tanácsokat, biztos a mensi kavart, na meg ezek a frontok, hol hideg, hol meleg. engem is nagyon megviselt, 2 nap folyamatosan fájt a fejem. szóval minden összejött.
a gomolyfelhők oszlani látszanak, mert közben vége a mensinek, elmúltak a frontok és láss csudát, két napja megint átalussza az éjszakát és szopik megint rendesen, csak most vissza kell tornázni a tejcsit. most ez a legújabb gond. én nem tudom, másnak is így van? mindig van valami, ami miatt aggódni kell. hol a kaka a baj, hol a hasfájás, hol elapad a tej, hol a gyerek napirendje borul valamiért, akkor mikor már majdnem minden jó lenne, akkor meg megjön és kezdődik előről.


2011. december 14. 20:21
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

Ja, és még annyit, hogy fulldoklásig eszi magát, visszahány és megint keres, mint a félőrült! és egész este ez megy este 9-től éjfélig.
A FRANCBA! MIT RONTOK EL? vagy hagyjam kicsit sírni?


2011. december 14. 20:18
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

(kirakom ide is!)
Örömmel olvastam, hogy kezdtek túlleni a nehéz időszakon, én nagyon rászóltam, mert nekem pont fordítva van.
az utóbbi másfél két hétben nem akar maradni a kiságyban, nem alszik benne nappal sem, csak sírdogál.
eddig este 9-kor szopizott és aludt utána, majd 11-kor volt az utolsó szopi és hajna 5-ig aludt, most egyáltalán nem alszik délutántól, csak 10 perceket és tegnap még a férjem éjfélkor altatni próbálta. már a cicin sem alszik el. szóval szívás van!
egyébként akkor kezdett elromlani minden, mikor a múlt héten megjött. azóta semmi nem jó neki. a szopi is össze vissza van, 40-50-eket eszik szinte óránként, pedig tejem most még van rengeteg.
szóval se nem alszik, se nem eszik rendesen, kezdek kibukni.
ha van valami ötletetek, írjatok.


2011. december 12. 09:09
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

sziasztok!
elvileg túl vagyunk a 6 héten!
nagyon gyorsan elrepült, bár az utóbbi pár napban érzem, hogy kicsit fáradok. tegnap délután végigaludtam blankával 3 órát a két szopi közt, így most jobb. iszonyú fejgörcsöm volt tegnap óta, biztos jön valami front, vagy ez már az álandó kialvatlanság jele is lehet. beszedtem egy csomó gyógyszert, mert délután már nem bírtam. ma reggel is egy lóadag advillal kezdtem a reggelt.

blanka még mindig 3 óránként kel éjszaka is, persze még mindig velem alszik. a múlt héten kezdtem örülni, mert egymást követő 3 éjszaka már csak egyszer kelt fel, este 23-tól hajnali fél 5-is bírta, de aztán visszaállt az újszülött módszerre.
tejem szerintem van annyi amennyi kel neki, egyenlőre, bár kicsit apadt a szopási kedve, mert tegnap előtt MEGJÖTT. pedig azt mondják, amíg szoptatunk, addig nem jön meg. na erre kellene valami homeopátiás bogyó.

a héten vissza kéne menni kontrollra is, na meg el kéne gondolkodni valami fogamzásgátló módszeren, ami a meglévő plussz 10 kg-ra nem tesz rá még 10-et.
VAN VALAMI ÖTLETETEK?

Ja, a náthából még mindig nem gyógyultunk ki teljesen, vagy én nem tudom mi ez, de kicsit még mindig szürcsög, de érdekes módon az orrija tiszta.

jó sokra sikerült, pedig 1000-nyi dolog lenne még.
most megyek reggelizni, amíg blanka szuszul. érdekes módon nappal a kiságyban is elalszik egyedül, akkor éjszaka miért nem?


2011. december 10. 07:40
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

szia polheni!
a lázmérőzéses módszert kipróbáltam, de egyrészt nem nem nagyon volt haszna, mert épp csak kierőlködött valamit, másrészt nagyon kellemetlen lehetett neki, mert úgy erőlködött és nyomott, ahogy sosem szokott. ezért nem is csináltam többször. másrészt voltam vele tanácsadáson, ahol azt mondták, hogy nem kell emiatt aggódni, mert normális, ha nincs kaka 2-5 napig. mondjuk engem erről még mindig nem tudtak meggyőzni, mindegy. szépen fejlődik, még túl sokat is, 5 hét alatt másfél kilót hízott, úgy, hogy a kórházból súlyvesztéssel jöttünk haza. azt mondták tanácsadáson, hogy ez egy kicsit már sok is.
hálistennek nem hasfájós, ezt abból gondolom, hogy egész nap nyugiba van, eszik-alszik, esetleg nézelődik. tök rendes baba. néha nyüszizik csak, de ha felveszem kicsit, vagy odaadom a cumiját, rögtön megnyugszik.


2011. december 08. 16:54
Polheni



Regisztráció: 2009-12-21
Hozzászólások: 251
Rang: [százados]

Viki, igen én minden szopi előtt igyekszem megmozgatni a kis lábait és átmasszírozni a hasijánál. Nem is vagyunk hasfájósak, ne is legyen!!! Így naponta 2-3x van kaki és többször pukizik is. Na nem mondom, hogy nem küszködik néha, de ezt neki meg kell tanulnia, és ha folyton hőmérővel rásegítesz akkor nem fogja, hanem alkalmazkodik a könnyebb úthoz.
De ez az én egyéni véleményem, mint első gyermekes Anyuka.


2011. december 06. 21:22
evita12


Regisztráció: 2009-10-22
Hozzászólások: 1473
Rang: [ezredes]

Sziasztok! Bocsi a bepofátlankodásért, de most láttam a fórumot. Nekem már 16 hónapos a babám, és most várom a másodikat júni.26-ra. Az anyatejes babóknál én úgy tudom, hogy normális a ritkább kakilás, Én sejna ezt csak hallottam, mert a kisfiam tápszeres volt az elejétől kezdve. A nátha minimum 1 hétig eltart, nyugi egyszerübb lesz, ha eléri a 3 hónapos kort, és lehet nekik adni gyógyszert, orrcseppet. A porsziról anniyt tudok mondani, hogy tapasztalatom szerint semmi kárt nem tett. Az alvás minden hónapban más lezs. Legalább is nálunk így volt. Én elrontottam, és mindig kézben altattam. Amikor 9 kg lett, majdnem megszakadtam, és kipróbáltam, hogy leteszem a kiságyban, hátha elalszik. Azóta egyedül alszik, így én mondom, nem lehet annyira elrontani őket. A barátnőm úgy csinálta, hogy amikor megszopiztatta, lefektette, és rátette a hátára a kezét, hogy érezze a baba, hogy ott van. Így mindig elaludt. Remélem azóta jól vanak a náthás babók, és kitartás, olyan hamar megnőnek!!


2011. december 07. 19:11
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

köszi, h megosztod a tapasztalataidat velünk, mert hiába nekem is a 3. babám, de majd 10 év telt el a legutóbbi szülésem óta és teljesen rutintalannak érzem magam. ami azt illeti, nem is emlékszem már, h régen mit hogy csináltam.
a kakálás még mindig problémás kérdés nálunk, mert tegnap délután óta megint nincs. a tegnapi viszont annyi volt, h meg kellett fürdetnem, nem is tudom, h hol fért el ennyi benne. szemmel láthatóan küszködött vele, viszont ránézésre nem volt az állagával semmi probléma. talán nem volt olyan híg, mint az első 3-4 hétben, de a színe is jó volt, ahogy én azt meg tudom ítélni.
szóval holnap megyek vele dokihoz a szörcsögés miatt és majd ezt is megkérdezem.

egyébként nagyon örülök, hogy benéztél hozzánk, mert egyenlőre úgy látszik csak nekem vannak vitatni való aggodalmaim.

te tornáztatod a babát? ilyen altáji bélmozgást megindító dologra gondolok. azt is mondják, h a tornáztatott babák nem ,vagy csak kevésbbé hasfájósak...


2011. december 06. 20:58
Polheni



Regisztráció: 2009-12-21
Hozzászólások: 251
Rang: [százados]

Viki, óvatosan a hőmérővel, mert rászokik a baba és csak azzal fog menni a kaki, nem lesz jó később. Erőlködjön kicsit, anyatejes babáknál 4-5 naponta egy kaki is természetes, ezt mondta a védőnőm. Tornáztasd meg minden evés előtt, lábak fel felhúzása, biciklizés, stb. Ezek használnak, nekünk mindennap többször is van puki, és kaki is.


2011. december 05. 11:52
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

vasárnap reggel óta megint nem kakil a babám, csak erőlködött ma reggel is, de pukán kívül semmi.
Én eszek valami hasfogósat? már a ferrofolt is abbahagytam szombaton. májat viszont ettem, lehet, hogy attól van?
ma megint előkerült a lázmérős módszer, de azzal se sikerült neki a téma...


2011. december 05. 10:28
avaczine



Regisztráció: 2010-04-01
Hozzászólások: 5766
Rang: [hadnagy]

Szia Viki!
Ne bosszantson, hogy még pecsételsz, szerintem ez tök normális, hisz amikor szopizik, húzódik össze a méhed, és tisztul, nincs ezzel gond. Nekem olyan nem volt, hogy nem jött egy napig, majd ismét, egyenletesen múlik el, már csak inkább több folyásnak mondanám, nem vérzés. Pár napja a belső varratok is kijöttek.
Kaki nálunk eddig minden nap van, de azt észre vettem, sajnos esténként adnom kell neki tápszert, mert nem elég a tejem, hogy azóta kevesebb-ritkább neki, és néha meg is szenvedi szegénykém. De a tápszer ezzel jár...
Lázmérőre ne szoktasd rá szerintem, inkább masszírozd, valamint nekem az espumisan bevált, olyankor, amikor kap, nagy ritkán hál' istennek, akkor lazább a széklete is.
Calcimuskot igazából nem tudom, miért kapja, olvastam én is, hogy a vér kalciumszintjének csökkenésekor kell, de hát csak tudják a dokik, hogy mit csinálnak...
Amúgy igen, te Blankád is olyan kis hajas baba, mint az én Vivim. És úgy látom, ti is a kókusz pólyát használjátok. Én is nagyon szeretem! Sokkal könnyebb megfogni, mint a régi fajtába, és persze ki-becsomagolni is.


2011. december 04. 20:12
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

nekem kb összesen két hét volt szülés után, ez kb 10 nap barnázással ért véget. végül is a kórházból való hazajövetel után pár nappal már csak barnázás volt. aztán kb 2-3 nap múlva ismét kicsi barna 1-2 napig, azóta semmi. igy kb 3 hét volt az egész. azt mondják, míg szoptatsz nem jön meg, de nekem eddig mindkét gyerkőcömmel megjött rendesen a szülést követő első hónapban. lehet azért nem is szopiztak már utána rendesen, mert olyankor megváltozik a tej íze is és ezt a babák kevésbé szeretik.

Lenne még egy kérdésem: kinek meddig tartott a gyermekágy, volt-e olyan nektek is, hogy már nem jött semmi, erre másnap ismét pecsételt? Nálam már olyan narancssárgás dolog volt és ismét sötét pecsételő vérzés lépett fel. Inkább szopi után jön, alig van, de bosszant. Hogy van ez?


2011. december 04. 16:08
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

nem tudom, hogy ti találkoztatok-e már a következő problémával:
a babám szerda este óta nem kakizott, pedig eddig minden nap többször is volt kaka. tegnap este már nagyon megilyedtem, mert hiába lázmérőztem, nem volt semmi hatása. azt viszont láttam nappal is párszor és éjszaka is, hogy erőlködött, nyumizott. reggel megint lázmérőzés volt és képzeljétek, sikerült, úgyhogy megnyugodtam, mert volt egy kakis pelus, tehát nincs szorulása.
egyébként a neten is azt olvastam, hogy előfordul, hogy az anyatejes babáknak nem minden nap van székletük.


2011. december 04. 15:51
berkiviki



Regisztráció: 2011-01-02
Hozzászólások: 96
Rang: [hadnagy]

egyébként nagyon hasonlít a te babád az enyémre. az előbb hirtelen ránéztem és azt hittem blanka, mert ugyanúgy fekszik a kiságyban is...



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek