167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nekem egy ismer?s ajánlotta az oldalt,és nagyon örülök, hogy idetaláltam Hozzátok!

mkriszta



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » egyszarvú méh - méh fejlődési rendellenességek


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>

2014. január 29. 06:54
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Szia erdosimarta és a többiek!

Nagyon jól esik, hogy írtatok, és hogy bíztattok. Én is nagyon bizakodó vagyok. Valószínűleg tavasszal megyünk lombikra, 3 otthoni stimulált próbálkozás és 2 inszemináció után.


2013. november 19. 17:23
Kinky



Regisztráció: 2013-05-17
Hozzászólások: 785
Rang: [alezredes]

Msee:
most már te következel a sorban. :)
Szoktam olvasni a soraid, nagyon drukkolok így ismeretlenül is.


2012. február 17. 09:44
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Szia Fofainev!

Szívből gratulálok! Köszi hogy írtál, jó hallani, hogy hasonló problémával, már kisbabát fogsz a kezedben!
Nálam sajnos úgy néz ki a teherbeesés is gondot jelent, hiszen már 1,5 éve próbálkozunk, de közben kiderült egy inzulinrezisztencia is, amit már 7 hónapja gyógyszerrel kezelek. Remélem hamarosan beköszönt nálunk is a gólya!


2013. november 19. 17:17
erdosimarta


Regisztráció: 2007-10-29
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Szia msee!

Nekem is egyszarvú méhem van és december 26-án lesz a kisfiam 1 éves. Mi több, mint 5 évet vártunk a babára és egyszer csak ott volt. A rendellenességem csak a császármetszéskor derült ki. Addig is sejtette a doki, hogy nincs rendben valami, mert a méh tükrözéskor nem látta a jobb oldali petefészkemet. De akkor még nem tudta, hogy mi a gáz. Már elő voltam jegyezve hasi laparoszkópiára, amikor kiderült, hogy Marci már úton van. Mivel a rendellenesség miatt a méhem is kisebb, mint a normális, így Marci egy hónappal előbb jött a vártnál. Nem fért el odabent. Ezért nem tudott megfordulni sem, így farfekvéses volt. De a császár megoldotta. Kis súllyal született, de mára már behozta társait.
Csak azt tudom tanácsolni, hogy ne keseredj el, hiszen a mi példánk is azt mutatja, hogy nem lehetetlen. Fel a fejjel.
Szorítok érted!
Üdv: Márti


2011. november 09. 11:08
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Szia Lujza!

Köszi a hozzászólást, gartulálok a sikeres projecthez, és a következő babához is sok siket!


2011. augusztus 14. 21:14
Lujza7



Regisztráció: 2008-01-27
Hozzászólások: 182
Rang: [százados]

Sziasztok lányok!

Méhsövényes voltam. Megosztanám az én történetemet, hátha valakinek reményt ad: Tavaly január legvégén vették ki a sövényemet, márciusban már megfogant a babám, aki most 8 hónapos. A kivett sövény-darabot szokásos módon patológushoz küldték, aki éppenséggel egy ismerősöm. Azt mondta, hogy az én esetemben nem is volt benne "hús" vagy izomzat (méhfal) hanem csak nyálkhártya-redő :-) , ami valószínűleg irritálta a méhfalat és úgy működött mint egy beépített spirál ami a beágyazódást lehetetleníti meg). Ezért hüvelyi szülést megengedték, csak más miatt (rövid köldökzsinor) lett akut császár. Most, tegnap óta próbálkozunk a Másodikkal. :-)


2011. június 06. 13:54
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Szia fofainev!

Köszi szépen, hogy hozzászóltál, és leírtad a tapasztalatodat. Megnyugtattál, hogy egy ilyen méhhel is ki lehet hordani egy babát. Micsoda szerencse, hogy orvost váltottál, és kiderült valójában mi a baj. Jó szimatod volt hozzá.
Gratulálok a terhességhez! Neked mit jósol az orvosod, szülhetsz természetes úton?


2012. február 16. 13:49
fofainev


Regisztráció: 2008-11-10
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Szia Msee!
Bocs, hogy semmit nem reagáltam, de idő közben a vártnál kicsit hamarabb a 36-ik héten épségben és egészségben megszületett a kisfiam 2450 grammal. Most 8 hónapos és majdnem 8 kiló! :) Természetes úton szültem, de a végén kellett a vákum, mert nem jó pózban tartotta magát a babu a szülőcsatornában, és mivel koraszülött volt egy kicsit az orvos nem akarta, hogy tovább időzzön a szülőcsatornában. Ezt leszámítva az első fájástól az utolsóig 6 és fél óra alatt kint volt Viktor. Az orvos egyébként azt mondta szülés előtt, hogy nekifutunk természetes úton a szülésnek, de a műtőhöz legközelebbi szülőszobán. Szülés közben mondjuk azon gondolkodtam, hogy mennyivel jobb lenne a császár, de utólag meg örülök, hogy sikerült "kiszenvedni" Viktort. Egyébként én a 29-ik héten tüdő érlelő injekciókat is kaptam, nehogy légzési problémája legyen a babának ha idő előtt jön.
Szülés után 5 napot voltunk a kórházban és azon kívül hogy egy ici-picit besárgult Viktor semmi baja nem volt szerencsére. Az Apgar-ja is 9/10 volt.
Ha bármi kérdésed van írj a viktoria.fofaine@gmail.com ímélcímre ott a telefonszámomat is szívesen megadom.
Bárki akinek ilyen problémája van írjon ha bátorításra vágyik. Nekem is borzasztóan rossz volt a bizonytalanság hogy egyáltalán valaha is lesz-e gyerekem. De végül sikerült. Remélem még 1x majd megadatik az anyaság pár év múlva...


2011. március 10. 15:00
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Szia!

Hát én nem gondoltam olyasmire, hogy nem termelek petét vagy el fogok vetélni. Egyedül arra godnoltam mindig, hogy nem lehet gyerekem. Azt nem tudtam, hogy miért, csak nem lehet, ennyi. Mostmár úgy érzem, hogy lesz, méhem van, mensim is van, és peteérésem is, remélem ügyesen tágul majd a méhem, és minden rendben lesz. Tulajdonképpen sokkal rosszabb is lehetne, pl. ha nem lenne méhem. Várom már, hogy terhes legyek, nem félek ha először elvetélek, mert minden terhesség növeli a másik esélyeit azzal, hogy megnő a méh a terhességtől. Az egyetlen petevezetékem viszont féltem.


2011. március 10. 14:33
Tüci77


Regisztráció: 2009-03-08
Hozzászólások: 44
Rang: [őrmester]

Én már tavaly elkezdtem magam figyelni és már akkor gyanús volt, nem volt minden hónapban peteérésem akkor sem, most már kiderült, hogy miért.

Egyébként ezektől a dolgoktól féltem mindig is én is. Az egyik, hogy méhen kívüli terhes leszek, a másik pedig az, hogy nem termelek petesejtet. Hát mindkettőt bevonzottam sikeresen.

Tegnap mondtam a páromnak én is, hogy lehet, hogy a gyógyszer annyira megérleli a petéimet, hogy ikrek lesznek :) annyira nem díjazta az ötletet :D

Azért hihetetlen, hogy "mi" szenvedünk, hogy lehessen babánk, egyes "nemzetiségnek" meg az is elég ha csak rágondolnak.

Rossz dolgokra meg ne gondolj te sem, mert akkor te is bevonzzod!!!!


2011. március 10. 13:39
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Én is a méhenkívülitől félek amúgy, azt mondta a doki, jobb petefészekből is eljuthat a pete a bal petevezetékben, de akkor olyan hosszú utat kell bejűrni, és félek, ha kifárad megtapad a vezetékben, akkor nekem oda lesz az egyetlen petevezetőm...
Az inszemtől az ikerterhesség esélye miatt félek, két babát nem híiszem, hogy bírna a fél méhem.


2011. március 10. 11:14
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Értem már. Remélem sikerrel jár dokid kezelése, és nem lesz szükség átjárhatóságira. A lapar műtéten nem mondtak semmi a méhedről? Hogy valójában hogy állnak a dolgok odabent? Vagy tájékoztattak, hogy hogy nézel ki belülről?
Mert ha volt jobb petevezetéked, akkor a tiéd az "a" vagyis a communicating jobb oldal. Nem tudom az előbb meg tudtad-e nézni, mert én rákattintottam, és nem jött be, írd utána a .html-t.

http://connect.in.com/blind-uterus/photos-uterine-unicornuate-ed7223bcffbe69ea.html

A vesédet jó ha megnézeted, nekem egy urológiai (hugyúti fertőzés) vizsgálatkor kereste a doki a jobb vesémet és nem találta... ekkor derült ki, hogy jóval lejjebb van...


2011. március 10. 11:04
Tüci77


Regisztráció: 2009-03-08
Hozzászólások: 44
Rang: [őrmester]

Hasi UH-al a veséimet akarom megnézetni, mert még ilyen vizsgálatom sem volt sosem. Átjárhatóságit akkor csinál a dokim, ha fél éven belül nem esek teherbe a gyógyszerek mellett.
Igen, a jobb petevezetéket vették ki és a tegnapi UH szerint a bal petefészkem van tele tüszővel (és arra fekszik rá a méhem, amit te is mondtál, hogy banán alakban) csak petesejtet nem termel és ezért kell szednem a gyógyszereket, hogy termeljen és sikerüljön a megtermékenyítés.


2011. március 10. 10:49
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Ja, és még annyit, hogy nem hasi UH-ra kell menned, hanem arra a bizonyos átjárhatósági vizsgálatra, amit HSG-nek becéznek. Ez elég kellemetlen vizsgálat, nekem legalábbis nagyon szar volt. Erről is mesélek szívesen, ha akarod.


2011. március 10. 10:47
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Szia!

Örülök, hogy megtaláltad a párodat, ez jó hír!

Azt mondod, hogy a jobb petevezetéked vették ki, merthogy a jobb petefészekből a petének hosszú utat kellett megtenni a jobb petevezetőig?

És mi van a bal petevezetékeddel és petefészkeddel? A bal petefészek a cisztás? Ha a bal petevezetéked megvan és átjárható, akkor lehet hogy sikerül Closytival onnan peteérést produkálni. Azért lehetne olyan rendes a dokid és elküldhetne egy teljes hormonvizsgálatra, hogy jobban lássa mi az oka a cisztáknak!



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek