167827 tag

2024.04.25.
Márk napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem érzem magamat marslakónak az össze-vissza ciklusom miatt.

kkatka



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Meddőség kezelése » PCOS- mikor estél teherbe?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2018. május 28. 16:44
Kicsiribizli



Regisztráció: 2010-08-30
Hozzászólások: 838
Rang: [alezredes]

Nekem csak clostybegyvel ment 3-4 hónap alatt!


2015. március 13. 15:20
AbraLili


Regisztráció: 2015-03-13
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Nekem is PCOS betegségem volt. Nekem a Mens Mentisben segítettek, azóta jól érzem magam. Sportolok, jó a közérzetem az úszógumik is eltűntek. Nagyon segítőkészek és kedvesek voltak, mindent megtettek a gyógyulásom érdekében! Ajánlom mindenkinek!


2010. október 01. 15:55
Ella



Regisztráció: 2007-05-14
Hozzászólások: 83
Rang: [hadnagy]

Nekem elég durva PCO szindrómám van. Néha 3-4 hónapig nincs menzeszem, aztán egy hónapon belül kétszer is megjön és nagyon erős vagy pedig hetekig eltartó pecsételő. A hízás nem megy könnyen, de a fogyás sem (sajnos). Nagyon durván zsíros, pattanásos, göbös a bőröm, a Dalacin T és a Differin sem nagyon használ. Aztán 18 évesen elkezdtem Diane 35-öt szedni, tüneti kezelésre, mivel a dokim csak akkor írt volna fel metformint, ha gyereket akartam volna. 9 hónap szedés után egyszer csak elfelejtettem a szünet után újra elkezdeni a bogyó szedését, de mivel előtte sem mindig védekeztünk (kb. 1 évig és nem maradtam terhes), nem hittem, hogy lehet peteérésem. Késett, de nem pánikoltam, mert hallottam olyanról is, akinek 1 évig (!!!) nem jött meg a gyógyszer után. Aztán hallottam a rebound-effektusról, ami azt jelenti, hogy a gyógyszer hirtelen elhagyása után a szervezet spontán peteérést produkál. Több fórumon is rákérdeztem a PCOS-es lányoktól, de ők azt mondták, hogy ránk ez nem jellemző, nem leszek emiatt terhes. De csak nem jött, csak nem jött, a férjem (akkori vőlegényem) meg egyre többet piszkált azzal, hogy most biztos terhes vagyok. Nem hittem neki, de hogy megnyugtassam, egyik reggel csináltam tesztet. Aztán rohantam hozzá felébreszteni, mert kétcsíkos lett.

7 hetesen volt egy vesegyulladásom és vér volt a vizeletemben, nagyon fel voltam fázva, antibiotikumot kellett kapnom (és a baba előtt nyugtatót adott nekem egy orvos a gólyatáborban), szóval izgultam, hogy minden rendben legyen. A lányom egy fertőzéssel született 36. hétre, de azóta semmi baja nincs, teljesen egészséges. Ennek amúgy sem volt semmi köze a PCOS-hez, csak hajlamom van arra, hogy a méhszájam könnyen kinyíljon és mivel sokáig nyitva volt, felszállt egy fertőzés, ami miatt idő előtt megindult a szülés.

A gyermekágyas időszak után spermicid kúppal védekeztünk, de nagyon csípte mindkettőnket, ezért abbahagytuk. Ekkor még úgy-ahogy havonta megjött, de fél évvel szülés után már másfél hónap is kimaradt. Aztán idén márciusban rossz lett a citológiám, plusz gyulladást is találtak, ami eleve nehezíti a teherbeesést, mert a megtermékenyített petesejt képtelen beágyazódni a gyulladás miatt. Ezért és mert előtte 5 hétig pecsételő vérzésem volt, nem hittem volna, hogy terhes leszek. Pedig megtörtént! Még nem voltam 5 hetes, amikor hánytam, de csak később jelzett a teszt. Most 27 hetes terhes vagyok a második picivel, a terhességi diabéteszt ezúttal is elkerültük (az elsővel alacsony volt a cukrom, most pedig normális, inzulint eddig még nem néztek, pedig fontos lett volna). Egyedül vérszegény vagyok, más problémám nincs.

Összegezve: nagyon durva PCOS-em van, mégis először a fogamzásgátló elhagyásától, másodszorra pedig teljesen spontán teherbe estem és az elsőt szépen ki is hordtam (nem a betegségem miatt érkezett picit korábban). A másodikról még nem tudok nyilatkozni, de az biztos, hogy PCO szindrómásokat gyakrabban sújtó vetélés engem elkerült.

Szerkesztve: Ella által, ekkor: 2010. október 01. 15:55


2010. szeptember 28. 12:42
HBarbika


Regisztráció: 2010-09-23
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy akik PCO-ban szenvedtek, mennyi idő alatt estél teherbe? Meddig próbálkoztatok? És milyne fokú a betegséged? Gondolok itt az elhízásra, hormonokra stb. Köszi a válaszokat:)



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek