167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Sziasztok! Hihetetlen, hogy rátaláltam erre a fantasztikus oldalra!

ladri6



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » 2010. őszi babák Szegeden


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>

2010. november 11. 15:58
dusane



Regisztráció: 2009-07-13
Hozzászólások: 500
Rang: [alezredes]

Köszi Csajok!

A tejcsi: szerintem mindenképp érdemes foglalkozni, s ha van lefagyasztani, hogy a későbbiekben a főzelékek elkészítésénél ez az ismerős íz legalább legyen benne. Én kicsi decis (vagy most éppen 80 ml-s) műanyag pohárba teszem a napi adagot, fólia rá dátummal és megy a fagyóba.
Miért sír... a legjobb kérdés, s az egyetlen szerintem, ami megválaszolatlan. Nálam azt vettem észre, hogy túl erős és zsíros lehet a tejem, mert szopi után 15-20 perccel kezd nyekeregni, s akkor adok neki forralt lehűtött, de még kicsit langyos vizet, ez segít még a kakinál is. Volt, hogy egy hétig nem volt, s láttam rajta, hogy már nagyon küszködik szegény, s akkor is a langyos víz segített. Ha melege van, akkor is így jelzi, akkor is kap vizet. Eleinte, mikor nem volt mérlegem, etetés után nálam is folyamatosan sírt, apukám mondta, hogy éhes, de mondom nem etethetem óránként és tényleg éhes volt. Mióta mérleg van, könnyebb, de néha meg is ijedek, mikor 180-190-et megeszik.
A másik szerintem legfontosabb, ha a sírás kerülget: semmiképp se a baba előtt tedd, mert átveszi a Te hangulatodat, s akkor ő is még inkább sírni fog. Engem is néha elkapott, hogy most már nem bírom tovább, hogy sír, de akkor nagy levegő és mosolyogj rá, nekem segít, s nyugtató hangon beszélj hozzá! Még a hasát szoktam simizni sokat.
Jah, nálunk a pelenkázó a szentély, ha ott van, egyszerűen bármit csinálhatunk vele, ott megnyugszik.
Márti csak azt tudom mondani, próbálkozni kell, bármi segíthet, minden baba mást igényel.
Merre szoktatok sétálni? és mikor kb?
KITARTÁS!


2010. november 11. 14:51
o.marti81



Regisztráció: 2010-03-01
Hozzászólások: 42
Rang: [őrmester]

SEGÍTSETEK!!!

Ti honnan tudjátok, miért sír a babátok? Ma reggel például tündéri kislány volt. Evett, kicsit nézelődött, majd aludt. 11 után, pont szopi közben hazaugrott a párom egy papírral. Megbüfiztette, mikor már majdnem elaludt, beszélt neki, meg játszott vele egy kicsit. Ettől felébredt, és kettőig csak nyűglődött. Hol sírt, hol bólogatott az álmosságtól. De mikor letettem, elkezdett teli torokból üvölteni. felvettem, megnyugtattam, majd kezdte újra. Nem feszítette magát, tehát nem hiszem, hogy a hasa miatt. Enni már óránként adtam neki, ami tudom, hogy nem jó, mert nem a cicin kell megnyugodnia. És nem akarom azt sem, hogy csak kézben, ringatva aludjon el.
Elmentünk sétálni is, de először nézelődött, majd laposabbakat pislogott, majd elkezdett ordítani. Cumi, simogatás, megnyugodott, és kezdte elölről. Másfél órát kőröztünk így, majd hazajöttünk. Ettünk ismét, és most végre elaludt.

Közben engem folyamatosan a sírás környékez. Minden ok nélkül elsírom magam, és mindenben bizonytalan vagyok. Ugyanakkor tudom, hogy nem vagyok rossz anya, meg ilyenek, mégis állandóan elbőgöm magam.
Egész nap egyedül vagyok itthon, férjem dolgozik, csak 4 után ér haza. Aranyos, mert próbál segíteni, de mivel munka után még könyvelni szokott itthon, így nem mindig tud "ugrani". Ráadásul nem is tudja olyan könnyen megvigasztalni Grétit, mint én, ezért kicsit tehetetlennek érzi magát. Ráadásul építkezünk is, karácsonykor szeretnénk költözni, úgyhogy a hétvégéket, meg az 5 nap apaszabadságát is a háznál töltötte.
Éjszaka sem várom el tőle, hogy felkeljen velem, hiszen neki másnap munka van.

Nem akarok depressziós lenni!! Ugye ez még nem az?


2010. november 11. 09:07
o.marti81



Regisztráció: 2010-03-01
Hozzászólások: 42
Rang: [őrmester]

Barbi!
Gratulálok én is

Ti mit csináltok a tejcsivel? Bár nekem nem sok marad a szopizás után, csak 10-15 ml. De sajnálom azt is kiönteni. Gondoltam, hogy lefagyasztom, de mibe? Ilyen kis mennyiséggel érdemes foglalkozni? (egy nap kb. 40 ha összejön) Ráadásul ugye a babához alkalmazkodva változik az összetétele. Tehát akkor 1 hónap múlva már "erősebb" lesz a tejem, ez pedig nem is elégíti ki majd?
Egyáltalán van értelme fejni, ha ennyire kevés marad? (Azt már meg sem merem kérdezni, hogy honnan tudom majd, hogy kevés Grétinek? 2 óránként szopik, 50 és 70 között. Szépen hízik is, bár nem annyira, mint Barbi a te lányod )


2010. november 10. 22:00
andix



Regisztráció: 2009-08-24
Hozzászólások: 1422
Rang: [ezredes]

Dusane!
Gratula a lánykához.Jó nagy baba,nem lehetett könnyű megszülni.
Mi Áronnal még küzdünk a hasfájással.Annyira nem vészes csak minden este 5-7-ig de akkor elég keményen,még enni sem akar olyankor.Baj volt a kakival is de úgy néz ki a problémát sikerült orvosolnunk.Lehet hogy ha rendesen kakil akkor elmúlik a hasfájása is.
A középső fiammal mi is így jöttünk haza,és a mai napig egy kis zabagép.


2010. november 10. 09:50
dusane



Regisztráció: 2009-07-13
Hozzászólások: 500
Rang: [alezredes]

Sziasztok!

Kicsit elvesztem, de most akad pár percem, hogy lejelentkezzem.
2010.09.24-én született meg a Hercegnőnk, 3810 gr - 53 cm-vel, nekem is gyorsan meglett, a kemény rész 16-tól 17:23-ig tartott, akkor kaptam oxytocint.
Az itthoni dolgok már nehezebbek, apa nélkül főleg, szegény még csak kamerán keresztül látta a lányát, s már nagyon jönne haza, de már nincs egy hónap, hogy 10 napra láthassa. Itthon elég nehéz, de szerencsére ha kell anyukám tud segíteni, ami leginkább az éjszakai itt alvásban előnyös számomra, hogy ki tudjam magam pihenni. Szerencsére jó baba Zuzu, este 8-9 között eszik, aztán csak 5 körül, tejcsim is van. Mondtam már apának, hogy a jägert kiveszem a fagyóból, hogy legyen hely a tejcsinek .
Szóval minden rendben velünk, eleinte hasfájósok voltunk, ez is múlóban.
Egyébként egy zabagép a csajszi, kétszer is megnézték a papírját, mikor jöttünk a kórházból, mert nagyobb súllyal jöttünk ki, mint amennyivel született
Jók legyetek, babázzatok, majd jövök, ha tudok!
Puszi Nektek!


2010. november 10. 05:43
andix



Regisztráció: 2009-08-24
Hozzászólások: 1422
Rang: [ezredes]

Ó szegénykém.Próbáld meg a friss levegőt az lehet álomba nyomja.Fáj a hasa vagy miért nem akar aludni?Próbálj meg rájönni miért nem tud elaludni.(pisis,éhes,fázik,melege van)Mindig ilyen vagy csak ritkán?Írd le bővebben ha gondolod.


2010. november 09. 19:31
o.marti81



Regisztráció: 2010-03-01
Hozzászólások: 42
Rang: [őrmester]

Mondja már meg nekem valaki, ha fáradt a baba miért ordít, és miért nem alszik Tök értelmetlen....


2010. november 05. 21:43
andix



Regisztráció: 2009-08-24
Hozzászólások: 1422
Rang: [ezredes]

Végre hogy valaki jelentkezett már.
Nagyon szép Gréti,gratulálok hozzá.


2010. november 03. 14:20
o.marti81



Regisztráció: 2010-03-01
Hozzászólások: 42
Rang: [őrmester]

Hahó!
Én élek ám még! Bár nem mindig érzem magam úgy :)
22-én megszületett Gréti babám!!
A szülés előtt nagyon befásultam, megőrjített, hogy egész nap egyedül vagyok itthon. Barbi, nem tudom, te hogy bírod/bírtad a magányt?!
De már nem vagyok itthon egyedül.
Majd részletezem a dolgokat, de szerencsém volt, mert gyorsan túl voltunk rajta. Hajnal 3 után mentünk be a kórházba, és 7 órára megszületett Gréti. Még a doki is ledöbbent, milyen gyors volt. Szóval nem viselt meg nagyon. Csak most az éjszakák... Még össze kell szoknunk.
Jók legyetek, majd még jövök!!


2010. október 31. 07:25
magdi12



Regisztráció: 2010-01-03
Hozzászólások: 2789
Rang: [vezérezredes]

sziasztok csajok!
A nyári babásoktól vagyok.
Eladnék két csomag 70 db-os Pampers sleep and play pelust(az egyik csomagból pár darab hiányzik) 3000 Ft-ért. 2-es méret, 3-6 kg-ig jó. Ha valakit érdekel dobjon egy mailt. Postaköltséget álljuk.

Gratula a gyönyörű babákhoz


2010. október 14. 21:38
andix



Regisztráció: 2009-08-24
Hozzászólások: 1422
Rang: [ezredes]

Csajok!
Merre vagytok???


2010. szeptember 20. 22:58
andix



Regisztráció: 2009-08-24
Hozzászólások: 1422
Rang: [ezredes]

Van egy kis időm így leírom a történetem.
Ugye mondtam nektek hogy EST-re akarnak küldeni.15.-re voltam kiírva és 16.-án kora reggelre ki volt írva a vizsgálat.A vizitnél ott volt az a doki is akivel én már korábban közöltem hogy felejtse el mert nem fogok menni.
Kellett viszont egy áramlást is csinálni aznap de elaludtam így a vizit előtt nem tudták megcsinálni.Az oszt.orvos gyors elküldött hogy mire meglesz a prof. vizit meglegyen az eredmény.Szerencsémre pont annak a bizonyos dokinak mondta és ő áramlás helyett lukvizitet tartott és közben tágított a méhszájamon.Mondanom sem kell majdnem odacsináltam a vizsgáló asztalra úgy fájt.
Közölte velem hogy 4 cm.-re nyitva vagyok irány a szülőszoba.Na akkor hirtelen tele lett a gatyám de hát azért örültem is neki.Végre láthatom már Áront.
A szülőszobára menet a nővér közölte velem hogy mondjam hogy vannak fájásaim de rendszertelenül.Ekkor már gyanús lett a dolog hogy miért is küldtek akkor le.
Ott egyből kúpot adtak meg mondták lehet menni fürdeni ha hatott a kúp.Fájásom persze nem volt de abban bíztam hogy ha sokat sétálgatok előbb-utóbb lesz.Hát nem lett.
10óra körül burkot repesztett egy dokinő és hozzátette ha 6 órán belül nincs baba a protokoll szerint császározni kell.Akkor még úgy szólt a terv hogy 4-re "végzek"
Lassan a burokrepesztés miatt beindultak a fájások de tudtam hogy figyelni kell a légzést meg az erőmet is tartalékolni kell mert még ez nem a vége.12-re már jó erős fájásaim voltak.Ez tartott 5.-ig.Akkor már nagyon kész voltam,folyton csöngött a telóm így kikapcsoltam egy időre mert idegesített.5-6-ig a keresztrefeszítés érzését éltem át már a levegővétel sem ment olyan jól de próbáltam továbbra is.Ekkor már sűrűn jöttek a tolófájások és végre eljött az idő hogy nyomhattam is.A méhszáj végre teljesen eltünt.
Innentől kezdve már nyaralni is elmehettem volna mert elmúltak a fájások de nagyon kellett figyelnem mert csak akkor lehetett ugye nyomni amikor fáj(csak nekem az már nem fájt)A doki a hasamon feküdve(kemény 90kg.)próbálta meg Áront kinyomni belőlem.4-5 préselés után végre kint volt a buksija de a drágám meggondolta magát és a kezét beakasztva iparkodott vissza.Na akkor megint nem lehetett nyomni és ekkor vágtak kicsit rajtam hogy ki bírják venni a kezét(egyébként gátvédelemmel szültem volna)Még 3-4 préselés és éreztem ahogy kicsúszik belőlem Áron.Nem tudtam hogy örömömben sírjak vagy nevessek hát én sírtam és közben fogtam a telefont és hívtam apát.Mire leszívták az orrát és a száját kitakarították már apával beszéltem és sikerült neki is meghallani Áront ahogy előszőr felsírva köszönt minket.
Egyből rárakták a hasamra így a telefont továbbra is a kezemben tartva én is köszöntöttem.
Sajnos telefonon keresztül nem lehet a köldökzsinórt elvágni így erről apa lemaradt.Elköszöntünk egymástól és azonnal rohant hogy viszi a fiúkat a mamához és jön hozzám.Míg engem stoppoltak a szülésznő közölte velem hogy ha nem nagy gond apa mégis maradjon otthon mert olyan tumultus van a szülőszobán hogy engem is el kell innen tenni mert a köv. anyuka már várja az ágyat.Megtette a front gondolom a hatását.
Na akkor visszahívtam apát hogy ne jöjjön mert nem láthatja a mi kis drágánkat.
Én elmentem pihenni és most már csak egy "szép" élményként gondolok vissza az egészre.


Bocsi csajok ha valakit elkeserítettem vagy megijesztettem a történetemmel de gondoltam leírom mert nem mindenkinek adatik meg a gyors szülés.
Sajnos nekem mindhárommal kijutott a jóból 12,17,10óra.


2010. szeptember 20. 17:05
dusane



Regisztráció: 2009-07-13
Hozzászólások: 500
Rang: [alezredes]

A nagykönyv szerint, én is erre törekszem, megbeszélem minden nap a lányzóval, hogy pénteken találkozunk, remélem szót fogad.
Várjuk majd a beszámolót, de persze az anyaság mindenek előtt!!!
Márti: 24-re, most péntek, még van szűk négy nap, mert apa mondta, hogy azt is beszéljük meg, hogy napközben szüljek, hogy értesíteni tudjam.
Hogy mikor jön haza??? November vége - december eleje, majd egyszercsak beállít, de örülünk majd annak a 10 napnak is. Hiányzik már nagyon!


2010. szeptember 20. 13:53
tiduj78



Regisztráció: 2009-03-28
Hozzászólások: 4314
Rang: [tábornagy]

Andi gratula!!!!


2010. szeptember 20. 09:24
andix



Regisztráció: 2009-08-24
Hozzászólások: 1422
Rang: [ezredes]

Sziasztok!
15.-én a nagykönyv szerint megszületett Áron.3460g és 51cm,18:14-kor.
Elég kemény volt,sőt a három közül a legdurvább de végre láthatom és ez minden fájdalmat megér.
Éjszaka kicsit sírós de alapjába véve igen jó baba.
A többit később mert hív az anyai kötelesség.



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek