167802 tag

2024.04.20.
Tivadar napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » Császár vagy Normál szülés?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3]következő >>  utolsó>>

2012. március 06. 16:01
baloghmesi



Regisztráció: 2011-01-17
Hozzászólások: 211
Rang: [százados]

Sziasztok! Nálam sürgősségi császár lett, túlhordás miatt indítani kellett a szülést, 10 óra vajúdás után tolófájásokkal rohantunk a műtőbe. A fiam túl nagy volt, a feje nem ékelődött be és a pulzusa is leesett. Sajnálom, hogy nem sikerült megszülni, gyakorlatilag végig csináltam az egészet de nem éltem meg tragédiának, hogy műtét lett, nekem csak az egészséges fiam számít. EDA szinte rögtön hat, a szúrást pont fájás közben kaptam, így észre sem vettem A műtőben ismét szúrtak (nem fáj), ismét fájás közben, igazából az már megváltás Rögtön lezsibbad az ember és semmit sem lehet érezni, inkább ijesztő, hogy mellkastól lefele "lebénulsz".
Az első nap nehéz, de én nem hagytam el magam, úgy álltam hozzá mindenhez, hogy más is kibírja. A szülési fájdalom tényleg nagyon fáj, de amit én képzeltem, ahhoz képest elenyésző. A szülés napján nem féltem, izgatott voltam, hogy ma végre látom a gyermekem, félni nem volt időm
Zárószó: én nem ítélem el azt, aki császárral akar szülni a félelem miatt, mert inkább kapják ki a babát, mint hogy a nyomásnál ne nyomjon anyuka és baj legyen stb. Hülyeségnek tartom, hogy valaki elítéli (olvastam sokszor) a császárosokat (saját butasága mindenkinek), mert bizony utána pl. 1 hónapig szenvedtem az ágyból felkeléssel stb., nem leányálom. Egyik is másik is fáj, van kockázat mindkettőben, a végeredmény pedig maga a csoda! Mindenkinek egészséges babát kívánok!


2012. március 01. 18:00
biazsu



Regisztráció: 2007-07-29
Hozzászólások: 333
Rang: [őrnagy]

Ssiasztok!

A topik indító kérdésre válaszolva természetes szülés. A császár akárhonnan is nézzük műtét. Én eddig kétszer szültem, először 1ó 15perc alatt megvolt a fiam, másodszorra 2 óra alatt szültem gátvédelemmel ikereket. Most is erre készülök. Persze ha gond van akkor természetesen a baba és a mama egészsége a legfontosabb, de csak úri passióból császár.... na az elítélendő! (szerintem)
További szép napot!


2012. március 01. 12:21
kozmami



Regisztráció: 2009-11-25
Hozzászólások: 12213
Rang: [őrnagy]

Én 19 órát vajúdtam, de nem maradt bennem az, hogy rossz lett volna a szülés! Utána a varrás tényleg rosszabb, de túléltem. Már rögtön utána tudtam, hogy nem sokat várunk a kistesóval. Még 6 hetem a következő szülésig, de most is olyan pozitívan állok a dologhoz, mint az első ismeretlennél.


2012. február 29. 21:59
Czege78



Regisztráció: 2011-02-15
Hozzászólások: 2837
Rang: [vezérezredes]

Nicole, a könnyű szülésért egy dolgot tudsz tenni - ill. a szülés megkönnyítéséért -, hogy nem félsz tőle... Sokszázmillióan átestek már rajta

A 20órás vajúdásról meg annyit, hogy nekem az egész szülés, már ami a kellemetlenebbik részét illeti, tokkal-vonóval volt összesen 2 - azaz kettő - óra... Az is kibírható, fájdalomcsillapításra se idő, se igazán szükség nem volt. Pedig a fájdalomküszöböm a Marianna ároknál is lejjebb van, valahol a magma környékén, a kozmetikusom csak hisztipi*ának hív, mert állandóan hisztizek még egy szempillafestésnél is
A szülés fájdalmának van értelme - sőt! van célja! Én reggel még NST-n voltam, semmit nem jelzett a gép, hazafelé még dolgoztam egyet a hangszerboltunkban a férjemmel, dél tájban indultam buszozva haza... Délután 1-1/2 2-kor még itthon takarítottam - fájásaim már voltak, de még kimostam gyorsan, manikűröztem egyet, satöbbi -, kibírható volt, 1/4 3kor hívtam fel a férjemet, hogy jöhet értem, megyünk szülni, 15:14-kor csekkoltunk be a kórházba és 16:10kor felsírt a kislányom. A szülőszobára már tolófájásokkal sétáltam át, összesen 3nyomásra elő is bújt a kisasszony. Vágni sem kellett, az a néhány apró repedés meg, ami lett, pár nap alatt begyógyult.

Ha irreálisan félsz a szüléstől, az nehezítheti, fájdalmasabbá teheti és előfordulhat az is, hogy pusztán pszichés okok miatt kell sort keríteni a császárra. Ilyenkor ugyanúgy indokolt (!!), sőt, mint ha valamilyen fizikai oka van. De higgy magadban és higgy a babádban, hogy meg tudjátok csinálni

Egyébként a császár tényleg sokkal rosszabb, az egy nagy hasi műtét, császáros szobatársaim sokkalinkább megszenvedték a mindennapokat, mint mi, akik szerencsésen hüvelyi úton tudtunk szülni.

Ha pedig császár lesz belőle, semmivel sem ér kevesebbet, a végeredmény ugyanaz A lényeg, hogy a babád és te a legkevésbé szenvedjétek meg.


2012. február 29. 21:50
kadry82


Regisztráció: 2009-10-14
Hozzászólások: 266
Rang: [százados]

Szia Nicole!
Adry vagyok a 2010 nyári babák topikból!
Én is féltem a szüléstől de mindenképpen természetesen szerettem volna! Az orvosomban nagyon megbiztam, a nővérem is nála szült és csak pozitiv élményei voltak!
Szülésznőt nem fogadtam, anyagilag már sok lett volna!
Az egész terhességem alatt tornáztam egy aranyos csapatban a 8. kerben a Baross utcában, szülésfelkészitőn is részt vettem, voltak légzésgyakorlatok! Nekem végig a hosszú orron át be szájon ki légzés volt a legjobb, erre végig figyeltem!
szóval aug 4-re voltam kiirva a lányommal, 4-én éjjel 0:30-kor éreztem egy erős feszülést a méhemben majd elkezdett szivárogni a magzatviz, egyből 10 perces enyhe menszesz szerű fájásaim voltak 1:30-ra értünk be a kórházba, 2 körül 2 ujjnyira nyitva voltam, a tolófájásig egy széken ültem (fontos hogy a gravitációt is igénybe vegyük, nem ajánlatos feküdni, nekem is mondták hogy üljek vagy sétáljak) A tolófájás kb.kb 3:30 körül kezdődött ekkor az ágyon 45 fokban ültem az orvos tágitott a fájásoknál, és 4:48-kor megszületett a lányom Blanka 3100 grammal és 52 cm-rel
Biztos szerencsém is volt a tágulás szempontból + a lányom nem volt nagy baba, az orvos maximálisan jó volt( Surányi Tibor), a szülésznő is fantasztikus volt (Tasnádi Mihályné) Kórház (Kistarcsa: Flór Ferenc)
Óriási élmény volt a férjem végig fogta kezem, Ő volt a legnagyobb segitség,
Mindenkinek Természetes szülést kivánok, a császárral állitólag sokkal hossuabba felépülés. Nekem volt gátmetszés semmit nem éreztem belöle, a varrás kicsit kellemetlen volt, a felépülés nekem a vashiány miatt hosszabb volt de a sebem kb 2-3 hétig volt fájdalmas, de hideg vizzel mostam naponta többször is és már el is felejtettem! Tervezzük lassan a tesót és persze természetesen szeretném megszülni!
Üdv mindenkinek remélem segitettem egy kicsit!


2012. február 29. 17:40
nicole88



Regisztráció: 2011-01-30
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Szervusztok:)! Szeretnék pár dolgot kérdezni a tapasztaltabb féltől!! Sajnos nagyon paraniás vagyok és pokolian félek a szüléstől, aggódom, hogy ha csásszárral szülök, az nem lesz olyan mint ha rendesen természetesen jön a világra a pici!!! Nagyon alacsony a fájdalom küszöböm:( és teljesen kétségbe estem! az orvos szerint a testi adotságom jó egy rendes, normális szüléshez!!! De ott van bennem, hogy 20 órát vajudok, és szétrepedek, stb:( teljesen el vagyok keseredve:( legyetek szívesek adjatok tanácsot!! köszönöm!


2010. május 20. 14:46
Reni78


Regisztráció: 2010-05-11
Hozzászólások: 149
Rang: [százados]

Sziasztok!

Nekem két fiúcskám van.Egy 9 éves meg egy 3éves.
Az elsőt simán szültem.A második kisfiamat császárral.
Hát nekem nincs túl jó élményem a császárról sajnos.
Az én császármetszésemnél sajna nem sikerült az érzéstelenítő,ugyanis végig éreztem amit csináltak velem,csak a vágást nem éreztem.Gondolom csak felületesen hatott az eda.És hogy ez biztos így volt,az a bizonyíték rá,hogy a lábamat is tudtam mozgatni.Az aneszteziológus segítője vagy gyakornoka még meg is kérdezte hogy ez normális?És azt mondta rá hogy néha előfordul.Gondoltam már akkor magamba,hát marha jó.Meg is szenvedtem rendesen.Olyan kedvesek voltak hogy adtak az infúziómba algopirint.Még a fejfájásomra sem hat:-(
De nem elrémísztésül írtam,mert gondolom ez nagyon ritka lehet.Én inkább megszülök öt gyereket simán,mint még egy császár,olyan fájdalmam volt.Vagy max altatással.
Mi is szeretnénk még egy babát,és bízom benne,hogy összejön.Jó lenne egy kislány is

Sok sikert és boldogságot kívánok minden kismamának,és a kisbabának is!


2010. január 20. 15:18
ditta77



Regisztráció: 2009-11-07
Hozzászólások: 321
Rang: [őrnagy]


Köszi csajok.
Sajnos most a császárnál én is aludtam
Semmit nem tudok, mi történt.
Az első 2 szülésemnél volt Eda...
Niki! Ne félj, nem fog fájni!
Tényleg kapsz előtte egy pici szurit.. és ha jól sikerül a szúrás akkor azonnal lezsibbadsz.


2010. január 16. 22:39
panda9


Regisztráció: 2007-10-10
Hozzászólások: 5996
Rang: [őrnagy]

Szia ujra! Az EDA elott en kaptam egy erzestelenitot, ugyhogy tenyleg semmit nem ereztem.Az erzestelenito pedig csak olyan volt,mint egy szunyogcsipes.Hat, az EDA szinte azonnal hat, hiszen maris olyan adagban nyomjak, hogy derektol lefele ne erezz semmit.Azzal kapcsolatban,hogy lehet-e erezni valamit,leirom ket mondatban az elmenyem, biztosan megnyugtat picit: Roviddel az eda beadasa utan,meg mindig a ferjem vartuk, szegeny az izgalomban elkavart valamerre a mutok kozott... Ekkor megkerdezi az egyik asszisztens a dokimat, hogy a mehet felnyitotta-e mar...o nyugodtan valaszolt,hogy dehogy, hiszen apukat varjuk, en meg felorditottam,hogy mi van, mar nyitva vagyok????? Viccesen meg is jegyezte a dokim, hogy igen, anelkul nem is igazan lehetne megkozeliteni a bebit..hihi.Na de a lenyeg az, hogy teljesen ledobbentem,hogy semmit, de semmit nem ereztem!Egyebkent ezen a ponton beesett vegre a ferjem is es onnantol kezdve mar a fejemnel ult vegig.


2010. január 16. 17:34
niki1982


Regisztráció: 2008-10-04
Hozzászólások: 263
Rang: [százados]

Szia Panda!nagyon szépen köszönöm a válaszodat!És lenne még egy kérdésem az EDA fáj?mikor beadják?és mennyi idön belül hat?


2010. január 15. 21:16
panda9


Regisztráció: 2007-10-10
Hozzászólások: 5996
Rang: [százados]

Szia Niki, en mar leirtam az elozo oldalon nagyon roviden az elmenyem....csodaszep volt!En nem ereztem semmit,pedig nagyon feltem.Talan csak valami matatast, de meg csak kellemetlen sem volt. Ha visszagondolok meg mindig elont a melegseg es alig varom, hogy ujra atelhessem! Ja, en 15 honapja hoztam vilagra a kisfiunkat csaszarmetszessel es mint mar irtam, a kovetkezo babankat is igy tervezem "szulni".
Ne felj es gratulalok a babahoz!!


2010. január 15. 20:27
niki1982


Regisztráció: 2008-10-04
Hozzászólások: 263
Rang: [százados]

Sziasztok!Szeretnék egy kis segitséget kérni.2002 ben császáral született a kisfiam.Mivel alatattak igy nem igazán tudom milyen mütét közben.3napja megtudtam hogy kisbabám lesz nagy esélyek szerintem ujra császár nem szeretnék ujra aludni mivel nem láttam a gyermekem mikor megszületett vagyis hogy felsir és annyira bánt mai napig is.Azt szeretném megtudni milyen érezni lehet valamit??vagy hogyan is folyik ez az egész nem vagy roszul közben ilyen dolgokra lennék kiváncsi mert bennem maga za a tudat hogy fent vagyok és szétvagyok vágva valami iszonyulehet kicsit félek tölle vagyis nagyon


2010. január 08. 18:22
panda9


Regisztráció: 2007-10-10
Hozzászólások: 5996
Rang: [százados]

Sziasztok,
Gratulalok Ditta!!!En is hasznaltam hasszoritot a csaszarmetszes utan, de mar nem emlekszem mennyi ideig....
Errol olyanokat is mondtak,hogy a hasizmok megereszkednek, de hat ez butasag.Akinek volt hasizma az megmarad, az enyem is latszik. Ja, es ha jol csinaljak a csaszart, akkor bizony izmot nem vagnak!! Az emelgetessel tenyleg nagyon ovatosan es pihenj, amennyit csak tudsz.Remelem, te is olyan gyorsan felepulsz,mint en. Jo babazast!!


2010. január 08. 07:02
niki1982


Regisztráció: 2008-10-04
Hozzászólások: 263
Rang: [százados]

Szia Ditta!örülök hogy egy kicsit segithettem


2010. január 06. 22:34
ditta77



Regisztráció: 2009-11-07
Hozzászólások: 321
Rang: [őrnagy]

Köszi szépen Niki.
Nézek akkor valami szorítósfélét, akár később is jó lesz, ha már kimozdulunk.
Mostanra annyit kiokosodtam, hogy hülyeséget mondott a védőnő, a hasizomnak semmi köze a gáthoz és a záróizmokhoz.... a többi igaz lehet



<<első  << előző1[2][3]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek