167732 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Általános » migrén


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. október 29. 10:57
Koboldangel


Regisztráció: 2012-10-25
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Gondoltam leírom az én esetemet, talán segít nektek is. Az én migrénem 18-19 évesen kezdödött. Az évek elteltével egyre gyakoribb lett és egyre erösebb.
A végén aurás migrén és szédülni kezdtem, mert az egyensúly-rendszert is megtámadta.

Akkor elhatároztam hogy nem szedek fogamzásgátlót többet. (18 éves korom óta szedtem. Ez 5 éve történt. AMint abbahagytam a fogamzásgátlót a migrének megszüntek. Évek óta nincsen.

Ha szedtek fogamzásgátlót akkor valószínüleg az okozza. Sajnos én is kibróbáltam többet, de mindegyiknél jött a migrén.

További szép napot!


2010. november 30. 11:17
WÁGNERKRISZTINA


Regisztráció: 2008-07-29
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Nekem 17 éves korom óta (20 éve) van migrénem, hideg és melegfront érzékeny vagyok. Nagyon sokszor-frontok alkalmával- fáj a fejem 3 napig. Természetesen és is sok mindent kipróbáltam. A legjobban az akupunktúrás kezelés vált be (fél évig tünetmentes voltam), azonban sajnos elég drága, és én 50 km-ről jártam kezelésre. 20 kezelést kaptam, naponta mentem (1 óra), azután még kétszer 10 napig a fülemben voltak a kisebb fajta tűk. (Ez nekem már ingyen volt). Ajánlom mindenkinek, ha lehetőségem - és főleg pénzem - lesz rá, újra megpróbálom.


2009. szeptember 11. 00:03
HSilvia



Regisztráció: 2009-09-08
Hozzászólások: 771
Rang: [alezredes]

Szia!Nekem 15 éves koromtól van migrénem.Most 33 vagyok.Eleinte havi 1-2 alkalom ami 2-3 napig tartott.
Viszont 6 évvel ezelőtt bekeményített - ún. aurás migrénem lett. Kezdődik azzal,hogy vibráló foltokat látok,majd szinte semmit.Ez kb.10-30 percig tart.Közben elkezd zsibbadni a bal karom - van hogy csak az ujjaim lesznek teljesen érzéketlenek, elzsibbad az arcom bal oldala,a nyelvem, nem találom a szavakat,össze-vissza beszélek.Kb.30 perc- 1 óra után elindul a görcsös baloldali fejfájás, hányinger, hang-,szag-,fényérzékenység. Képzelhetitek mit gondolhattam amikor ez először fordult velem elő.És ez 3 év után heti 2-3 alkalommal.
Képtelen voltam dolgozni, szinte normálisan élni is.
Sok kivizsgáláson voltam, sok gyógyszert kipróbáltak rajtam, de ez inkább kisérletezés volt nem gyógyítás.
2004-ben találtak egy vérrögöt az agyamban - az egyik rohamkor agyvérzésem lehetett úgy, hogy nem is tudtam róla mert azt hittem migrén.
Már annyi gyógyszert szedtem,hogy drogosnak éreztem magam.Végül a dokim Frovament adott,amit azonnal ahogy elkezdődnek a tünetek be kell venni és blokkolja a migrén kialakulását - már ha elég ügyes vagy.Plusz Quarelin fájdalomcsillapító ha mégse sikerül.A Frovamen 4 db-os csomagolás csak neurológus írhatja fel, így 2-3 hetente doki.
Hogy a lényegre térjek tavaly nyáron besokaltam és mivel babát is szeretnék - ez ugye nem fér össze a gyógyszerekkel-, kísérletezni kezdtem: gyógyteák, természetgyógyász stb. nem sok eredménnyel.
Végül rátaláltam egy hölgyre, aki kínai gyógyhatású vitaminokkal és reikivel gyógyít.Nekem ez segített.
Februártól elértem oda, hogy max. 1x egy hónapban van igazi rohamom, az sem halálos.
Most ha el is kap az segít ha meghánytatom magam - sokszor magától is jön - beveszek egy Quarelint és lefekszem.Ha pedig kisebb roham relaxációs gyakorlatokkal áttudok rajtuk lépni.
Tudom, most sokan elhúzzák a szájukat, én sem hinném ha nem tapasztaltam volna.De úgy gondolom ha valaki olyan stádiumba jut mint én mindent kipróbál.
Remélem nem untattalak titeket.
Holnap még írok egy-két trükköt, ami nálam beválik ha érzem, hogy jön a roham.Ugyanis a melegfrontkor és mensikor még meg kell dolgoznom,hogy túléljem.
Ja és még annyi, hogy mindegy hogy szedsz-e fogamzásgátlót viszont a hormonokkal összefüghet. Szóval ha nem is szedsz, de pl.rendszertelen a mensid akkor is lehet sokszor migréned. Amikor terhes voltam egyáltalán nem fájt a fejem


2009. június 22. 16:26
eleni81


Regisztráció: 2009-05-29
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Szia ! nekem ca. 3 éve van migrénem és borzalmas, leírhatatlan és semmihez sem hasonlít. minden féle gyógyszert kipróbáltam, kezdetben algopirin, algoflex, aztán egy ( akkor még kísérleti gyógyszer ) most már kapható a migea rapid, na az segített, csak nagyon legyengítette a szervezetet, most elfogyott és csak orvos írhatja fel, úgyhogy áttértem az aszpirin pezsgőtablettára/illetve a sima tablettára. ajánlották még a kávét mint koffeint, párszor próbáltam, bevált, bár nem olyan mértékben múlassza el a fájdalmat ( a kóla semmire se jó )
összefüggésbe hozták a fogamzásgátló szedéssel, na hát én abbahagytam, és azóta ugyanúgy volt migrénem , vagy azzal is hogy mikor peteérés van akkor is szokott migrénem lenni.. nem tudom kinek lehet hinni, szerintem inkább frontérzékeny vagyok


2009. június 24. 10:19
gaguka



Regisztráció: 2009-06-04
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Szia eleni81!

Köszönöm, hogy leirtad az általad átélt eseményeket.
Milyen tüneteid vannak?
S milyen rendszerességgel fodul elö?
köszi a válaszod!


2009. július 07. 09:48
jeckpuni


Regisztráció: 2009-07-07
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Szia!Én is migrénes voltam,és nekem se használt nagyon sok gyógyszer.Viszont ami gyógyszermentes és részemről bevált:egy sállal nagyon erősen kösd át a fejed fejfájáskor és feküdj le kis időre.A szoros kötés megindítja a vérkeringést a fejedben,ha el nem is múlik,lényegesen jobb lesz!Üdv


2009. június 09. 12:32
gaguka



Regisztráció: 2009-06-04
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Meséljetek nekem kinek van migrénje mivel kezeli, shogy éli át s meddig tart ?

Én is migrénes vok.


2009. július 07. 09:49
jeckpuni


Regisztráció: 2009-07-07
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Szia,Neked is azt mondthatom,próbáld meg fejfájáskor átkötni a fejed egy sállal és jó erősen megszorítani,ez megindítja a vérkeringést a fejedben és ha el nem is múlik, de jobb lesz.Próbáld ki,nekem használt!


2009. június 09. 12:31
gaguka



Regisztráció: 2009-06-04
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Kivel tőrtént meg s ki hogy élte át?



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek