167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Betét vagy Tampon? » Hajrá TAMPON!


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>

2016. október 06. 11:26
rowan


Regisztráció: 2016-04-11
Hozzászólások: 6
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Én is tampont használok, szerintem is sokkal higiénikusabb, mint a betét. Kamaszként eleinte betétet használtam, hát... utáltam! Aki betétről tért át tamponra, biztos ismeri az érzést, amikor a "pelus" felpöndörödik, rád ragad, összegyűrődik, csörög-zörög a bugyiban, meg egyáltalán messziről átszik, hogy pelus van a bugyiban. Meg félrefolyik a vér, na, sorolhatnám.
A tamponnal ilyen problémák nincsenek. Csak arra kell vigyázni, hogy tiszta kézzel használjuk, és 4 óránál tovább ne hagyjuk benn, akkor sem, ha apad a vérzés. Akkor inkább váltsunk kisebb tamponra.
Arra is figyelni kell, hogy ne nyomjuk fel "tövig", mert sérülhet a méhszáj, de ezt nem nehéz megtanulni, úgyis érezzük.
Soha semmiféle fertőzésem nem volt emiatt.


2016. március 21. 12:54
klaris11


Regisztráció: 2016-03-21
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

A tamponhasználat szabályai
A tampon használata nem új keletű dolog. Már az ókori Egyiptomban is használták a tampon ősét, melyet papiruszból készítettek. Már akkoriban is tudták a nők, hogy mennyivel praktikusabb, higiénikusabb ez a módszer, hiszen a tampon a menstruációs folyadékot már a hüvelyben felszívja, így a külső nemi szervek tiszták és szárazak maradnak. Tévhit tehát, hogy a tampon nem higiénikus, sőt esetleg káros az egészségre. A ma forgalomban lévő tamponok helyes használat esetén semmiféle problémát nem okoznak.
http://intimflora.hu/cikkek/huvelyflora/a-tamponhasznalat-szabalyai.html


2012. július 25. 14:52
pipecke


Regisztráció: 2012-07-25
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

sziasztok. Azzal a problemavval fordulnek hozzatok hogy eben a honapba 2x jot meg...es nem tudom pontosan hogy akkor most ez jo vagy rossz? A honap elso 7 napjan volt most peddig ma kezdodott....Valaszaitokat nagoyn varnam:)


2012. július 07. 02:46
kaarooliinaa



Regisztráció: 2012-06-03
Hozzászólások: 4
Rang: [honvéd]

Sziasztok 15 éves vagyok 1 éve jött meg azóta betétet használok de szeretnék áttérni a tamponra mert szerintem kényelmesebb és több mindent lehet vele csinálnilehet valami bajom tőle vagy esetleg rosszul helyezem fel?hamarosan megyünk nyaralni is és fürdeni is szeretnék


2011. augusztus 01. 17:56
minalite


Regisztráció: 2010-10-25
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Én is tamponos vagyok.
12 éves koromban jött meg először, 14 éves koromig használtam betétet, majd váltottam tamponra. Először mini, majd normál, és a normál tamponnál azóta sem kell nagyobb, még a nagyon erős napokon sem. Nekem sokkal kényelmesebb.
Érdekes, én nem tágultam tőle, belém nem folyik a víz és társai, pedig azóta már jó pár év eltelt.
Nekem valahogy sosem tetszett, hogy a belőlem kifolyt vérbe ücsörögjek órákon át ha olyan helyen vagyok ahol nem tudok kimenni mosdóra hiába érzem hogy most egy jó nagy adag jött, hogy szaga legyen ha letolom a bugyim, összemaszatoljon és naponta 4-5x fürödjek ha tisztának akarom érezni magam és egyebek.

Ez szerintem nagyon ember függő, kinek mi vált be jobban, hogy kényelmesebb.

Szerkesztve: minalite által, ekkor: 2011. augusztus 01. 17:57


2011. május 24. 08:05
savaria


Regisztráció: 2011-05-22
Hozzászólások: 1735
Rang: [altábornagy]

SZiasztok! Én is a tamponra szavazok, hozzá használom azt a kis "varázspálcát", azt hiszem tampax a neve,ami segít a felhelyezésben, így kevesebb az esélye bármiféle fertőzésnek. Sokkal szabadabban lehet mozogni, számomra ez sokkal higiénikusabb és kényelmesebb megoldás, mint a betét. Szerintem a hüvelyizomokra sincs rossz hatással, teljesen meg vagyok elégedve vele.De persze ezzel én sem szeretnék senkit meggyőzni, mindenki számára más a kényelmes és megfelelő.


2010. december 21. 13:33
Sakine



Regisztráció: 2010-12-21
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Elolvasgattam az idáigi hozzászólásokat. Én személyszerint tampont használok, plusz mellé egy vékony betétet a biztonság kedvéért. Nagyon sokáig betétet használtam, és akármilyet is vettem, éjszakait vagy sem, de mindig arra keltem hogy vérben fekszem. Utáltam és nem birtam. Amikor csak órák végén felálltam éreztem hogy újabb zuhatag jött ki, szörnyű érzés volt, minden hónapban egy hét letörtség kijárt nekem. Kb egy éve tampont használok. Van az a fajta, ami bevan csomagolva, teljesen steril, és egy müanyag kis 'szerkezettel' lehet feljuttatni kibontás után. Előtte is mindig kezet mosok és utána is. Nem hiszem hogy így bármi baci bejuthatna, persze kitudja. Szerintem még a legbiztonságosabb módszerekkel is akad akinek nagyobb fertőzése lesz, mert ez nagyrészt tipus függő. Ki mennyire hajlamos eféle betegségekre. Én kiállok a tampon mellett, hisz jó dolog ez, csak okosan kell haszálni és nagyobb odafigyelést igényel mint a betét. De ezzel sokkal szabadabb az élet, és nem minden 5. percben rohangálok mosdóba, hanem csak amikor cserélni kell.
Mindenkinek szíve választása hogy mit használ, és nemigen lehet meggyőzni azokat akik már örömüket lelték egyikben vagy másikban


2010. június 02. 18:58
enenen


Regisztráció: 2010-05-19
Hozzászólások: 9
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Szűz lány vagyok és én az erősebb menzesz napokon mini tampont használok (2-, 3., esetleg 4. nap), éjszakára sosem használok tampont. Szerintetek a jó minőségű minitampon is árthat a hüvelyizomnak?


2012. január 19. 14:00
szipike3


Regisztráció: 2008-07-30
Hozzászólások: 15
Rang: [tizedes]

Sziasztok!
Szűz lány vagyok és én az erősebb menzesz napokon mini tampont használok (2-, 3., esetleg 4. nap), éjszakára sosem használok tampont. Szerintetek a jó minőségű minitampon is árthat a hüvelyizomnak?



Teljesen biztos hogy nem fog ártani a mini tampon.A tampon kitágult állapotban olyan mint egy szivacs.Semmi modon nem tudja a huvelyt kitágítani

Szerkesztve: szipike3 által, ekkor: 2012. január 19. 14:04


2010. május 18. 18:02
comfex


Regisztráció: 2010-05-18
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Most találtam ezt:
EGY ÉVRE ELEGENDŐ INTIMHIGIÉNIÁS CSOMAGOT lehet nyerni, annak aki feliratkozik a Komfort érzett nőknek c. magazinra!
Van benne:
extra, normál, mini tampon,
éjszakai és nappali intim betét,
tisztasági betét, egyesével csomagolt is,
babapopsi-törlő kendő,
fültisztító pálcika,
vatta korong,
intim törlő kendő stb.

Regisztráció (kérlek másold be a böngésződbe) http://comfex.hu/index.php?comfex=feliratkozas_8
Sok sikert!


2010. február 28. 15:32
Rien25



Regisztráció: 2008-02-25
Hozzászólások: 5122
Rang: [honvéd]

A hüvelyizom elgyengülés...szerintem semmi jelentősége sincs. Szerintem sokkal sűrűbben becsúszik oda valami vastagabb és nagyobb, mint egy tampon, de akinek meg ilyen problémája van az vegyen egy gésagolyót, erre van kitalálva.˙


Cherry, vitatkoznék erről.
Persze hogy sűrűbben látogat valami oda be, de akkor el vagy lazulva és be vagy indulva, nem pedig nyugalmi állapotban feszengeti szét a megszívott tampon a belső hüvelyizmot, amit ugye nem érzel, mert ott alig vannak idegvégződések.
De az a nagyobb valami Amire te céloztál gondolom nem 3-4 órán át van ott egyfolytában mozdulatlanul.

Hidd el nekem, tapasztalat. Amikor tampont használtam, igencsak észrevettem, hogy fürdéskor még a víz is belémfolyt... (úgy, hogy 12 éves korom óta tudatosan használom a női izmaimat!) amióta felhagytam vele, ilyen gondom nincsen.
Még most is ugyanolyan feszes, pedig már szültem egy babát is.

Hidd el nem véletlenül van a tampon ellen, aki több ezer nőnek tartott már intimtornát.Ő azért csak ért hozzá, nem?
Persze ez is alkati kérdés, kinek mennyire feszes az izomzata, de hosszú távon akkor sem tesz jót. A gésagolyó meg sz*rt sem ér. Akkor már inkább a patikában kapható súlytampon javasolt.
De mindenki azt csinál a saját testével, amit akar. Én csak a saját tapasztalataimból kiindulva írok.

De ha nem hiszel nekem, végezz el egy kísérletet: 2 gumiszalag közül melyik nyúlik ki előbb, amelyiket meg-megfeszítgeted, (mondjuk fél órán át) vagy amelyiket kifesztíve hagyod napi 3-4 órán át egy héten keresztül?

Szerkesztve: Rien25 által, ekkor: 2010. február 28. 15:44


2010. február 18. 20:03
lori


Regisztráció: 2008-03-31
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Szia mákosguba!

Nekem is nagyon erős a vérzésem és én is betét használok.Sok mindent kipróbáltam,de amit most használok az páratlan.Barátnőm foglalkozik vele,nincs bolti forgalomba.Anionos betét,van külön éjszakai,és kb 3 deci folyadékot szív magába és NINCS SZAG!Azóta csak ezt használom én is,nem utolsó sorban még az egészségedért is teszel.


2010. január 29. 21:40
mákosguba


Regisztráció: 2010-01-29
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Én kb 3 éve menstruálok és most is és mindig is betétet használtam. A tampont nem bírom 1szerűen: azt hallottam hogy egészségtelen, a bacik melegágya, ráadásul undorítónak találom hogy felnyúlkáljak magamnak. Ezen kívül engem mindig is arra neveltek hogy betétben legyek, sosem engedték hogy tamponozzak. Tény, hogy a betét kényelmetlen, én is és rajtam kívül is még sokan úgy érzik, hogy olyan mintha pelenkában lennénk. De inkább pelus, minthogy fertőzésveszély és magamnak nyúlkálás. Nagyon erős a vérzésem így vastag és hosszú betétet kell viselnem. Az az igazság hogy nekem éjszakára nem elég 1 betét, hanem 2-t kell berakni, az már nagyon kényelmetlen és kellemetlen: vastag illetve csörög zörög ha épp megmoccanok. De inkább maradok a betétnél.


2009. október 08. 11:45
nady


Regisztráció: 2008-03-06
Hozzászólások: 29
Rang: [tizedes]

Tampon,tampon...le kellett vmondanom rola,mert spirálom van..Pedig mennyivel jobb mint a betét!


2009. augusztus 12. 10:56
Cherry25


Regisztráció: 2009-07-13
Hozzászólások: 4
Rang: [honvéd]

Treysa!

Gondoltam, hogy oda figyelsz a higiéniai dolgora, nem célzásnak szántam. Anyum dolgozott nőgyógyászati osztályon tudna mesélni dolgokat, megdöbbentő lenne hallani a 21. században. Inkább általánosságban írtam ide, hátha olvassa más is, aki esetleg elhanyagolja ezeket, sajnos van ilyen akár hisszük akár nem.

Remélem megoldódnak a problémáid!!



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek